Mainos

Haavisto: Turvaneuvoston jäsenyys kasvattaisi poliittista painoarvoa

Vihreiden presidenttiehdokas Pekka Haavisto kertoi MTV3:n Huomenta Suomessa, että jäsenyys YK:n turvaneuvostossa olisi Suomelle valtava näköalapaikka.

– Tärkein paikka YK:ssa, koska siellä tehdään rauhaa ja turvallisuutta koskevat päätökset. YK:n yleiskokouksessa tehdään paljon päätöksiä, mutta jäävät usein sellaisiksi, joita ei toteuteta. Turvaneuvoston päätökset toteutetaan.

– Se olisi myös valtava vaikutuspaikka maailman kriisi- ja konfliktikysymyksiin. Sehän ei ole vain se periodi, joka siellä ollaan varsinaisesti jäsenenä, vaan huomio kiinnittyy jo ennen sitä Suomeen. Suomea halutaan lobata, Suomelle halutaan kertoa. Ja sen jälkeen ne maat, jotka sinne tulevat, kysyvät Suomelta miten näitä asioita siellä hoidellaan. Siellä tullaan osaksi sellaista verkkoa, joka kasvattaa Suomen ulkopoliittista painoarvoa.

Esille nousi myös Venäjällä Kingiseppissä viime vuoden lopulla paljastunut lannoitetehtaan fosforipäästö.

– Eikö merentutkimus toimi Suomen ja Venäjän välillä? Naapureiden pitää puuttua asiaan, ja Suomenkin pitää ottaa asia esille kahdenvälisissä suhteissa. Venäjältä voidaan myös kysyä, millaista apua tarvitsette.

(MTV3)

Katso vihreiden presidenttiehdokkaan Pekka Haaviston haastattelu: (Huomenta Suomi 27.1.2012)

Presidenttiehdokkaiden Kaksintaistelu tänään MTV3-kanavalla klo 21.00

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.