Mainos

Haavisto toivoo suurmarketeista herrasmiessopimusta

Ympäristöministeri Pekka Haavisto (vihr.) toivoo, että kaupan keskusliikkeet eivät perustaisi uusia suurmyymälöitä, ennen kuin niiden pystyttämistä säätelevä säädöstö astuu voimaan. Haavisto sanoo tänään Savon Sanomien ja Turun Sanomien haastattelussa, että keskusliikkeiden olisi tehtävä asiasta herrasmiessopimus ylimenokauden ajaksi.

Suurmyymälätyöryhmän esitykset on tarkoitus ottaa osaksi rakennuslain kokonaisuudistusta, jonka voimaantulo on teknisistä syistä mahdollinen vasta vuonna 1999, Haavisto sanoo. Siksi hän haluaa kaupoilta sopimusta, etteivät ne nyt lähde kiireellä pystyttämään uusia suurkauppoja.

-Jos tällaista sopimusta ei saada aikaan, suurmyymälöitä koskevat säädökset on tehtävä nopeammalla aikataululla erillisinä muutoksina nykyiseen lakiin, Haavisto suunnittelee. Hän toivoo kuitenkin pehmeämmän ratkaisun vielä löytyvän.

Suurmyymälätyöryhmän esityksillä yritetään hillitä suurmyymälöiden perustamista keskustojen ja asuntoalueiden ulkopuolelle. Tavoitteena on elvyttää kaupunkien keskustoja sekä vähentää liikennettä ja liikenteen päästöjä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.