Mainos

Haavisto tekee paluuta kotimaanpolitiikkaan

Vihreiden entinen puheenjohtaja on puolueelle tärkeä ääniharava varsinkin Helsingin vaalipiirissä.

Vihreiden takavuosien puheenjohtaja ja ympäristöministeri Pekka Haavisto aikoo palata takaisin kotimaanpolitiikkaan. Hän asettuu eduskuntavaaleissa vihreiden ehdokkaaksi Helsingin vaalipiirissä.

Haavisto, 48, oli eduskunnassa kaksi vaalikautta vuosina 1987-95. Vuoden 1995 vaaleissa häntä ei kuitenkaan valittu uudelleen, vaikka hän toimi vielä silloin puolueen puheenjohtajana. Puolue valitsi hänet kuitenkin vihreiden ensimmäiseksi ministeriksi. Myös vuoden 1999 vaaleissa Haavisto jäi valitsematta.

Näiden vaiheiden jälkeen Haavisto siirtyikin kansainvälisiin tehtäviin. Hän toimi aluksi YK:n ympäristöohjelman UNEPin palveluksessa, ja kiersi maailmaa tutkimassa erilaisten konfliktien ympäristövaikutuksia. Sittemmin hän on toiminut EU:n erityisedustajana Sudanin Darfurin alueen rauhanneuvotteluissa.

Haavisto on vihreille tärkeä nimi Helsingin vaalipiirissä varsinkin, kun viime vaalien vihreiden ääniharava Osmo Soininvaara jättäytyy vapaaehtoisesti eduskunnasta. Haavisto kilpailee Soininvaaran kannattajien äänistä Helsingin kunnallispolitiikassa näkyvästi toimivan Otto Lehtipuun kanssa. Soininvaara itse tukee kumpaakin ehdokasta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.