Mainos

Haavisto perää tietoja Venäjän suursatamien ympäristövaikutuksista

Suomi ei ole saanut pyytämiään tietoja Venäjän Suomenlahden rannalle suunnittelemien suursatamahankkeiden ympäristövaikutuksista. Ympäristöministeri Pekka Haaviston mukaan Suomen ympäristöviranomaiset ovat joutuneet seuraamaan satamahankkeita lähinnä lehtitietojen perusteella.

Ympäristöministeri Pekka Haavisto ei saanut lisävalaistusta asiaan myöskään tänään päättyneellä Pietarin-vierailullaan, jonka aikana hän tapasi paikallisia ympäristöviranomaisia.

Hänen mukaansa Suomen ja Venäjän federaation välillä vallitsee periaatteessa yksimielisyys tiedonvaihdosta, mutta käytännössä Suomi ei ole saanut alueviranomaisilta pyytämiään tietoja.

Suomenlahden rannalle suunnitellaan kolmea suursatamaa Ust-Lugaan, Batareinaja-lahdelle ja Primorskiin (Koivisto). Rakennustyöt Ust-Lugassa on jo aloitettu. Jättimäiseksi kaavaillun Primorskin öljysataman peruskivi on määrä muurata lokakuun alussa.

Haaviston mukaan Suomea kiinnostaa erityisesti se, miten öljy- ja kemikaalituotteiden satamajärjestelyt on tarkoitus järjestää ja miten Suomenlahteen kohdistuvat riskit on tarkoitus hoitaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.