Mainos

Haavisto: Kannattajat pitää jättää rauhaan

Loka on lentänyt presidentinvaalien toisella kierroksella. Sosiaalinen media pursuaa loukkauksia, ja julkisesti kantansa ilmoittaneet julkisuuden henkilöt ja poliitikot ovat saattaneet saada viharyöpyn niskaansa.

Presidenttiehdokas Pekka Haavisto on tyytyväinen, että sosiaalinen media on mukana vaalitaistossa – mutta samaan aikaan hän on hyvin huolestunut, jos tukijat saavat osakseen vihaa.

– Minusta kannattajat pitää jättää rauhaan. Tuntuu omituiselta, että vuonna 2012 Suomi olisi maa, jossa ei voisi julkisesti ilmaista poliittista mielipidettä suuntaan tai toiseen.

Haavisto kertoo sanoneensa kannattajilleen jo ensimmäisen kierroksen tuloksia odotellessa, että roskapuhe muista ehdokkaista pitää jättää pois.

– Omaa saa kehua, mutta muita ei saa haukkua. Ei voi muuta sanoa, kuin että pitäkää joku tolkku.

Haaviston mielestä Suomi kaipaa nyt presidenttiä, joka presidentille kuuluvien tehtävien lisäksi haluaa käydä arvokeskustelua.

– Tämä ei ole kaikille mukava maa asua. Jos joku on kaltevalla pinnalla elämässään, joku tönäsee ja kokeilee, että saataisko toi ihminen kaatumaan. Tämä on saatava muuttumaan.

(MTV3)

Katso vihreiden presidenttiehdokkaan Pekka Haaviston haastattelu: (Huomenta Suomi 27.1.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.