Mainos

Haavisto Haglundin lausunnosta: Ulkopolitiikkaa ei tule käyttää vaalien keppihevosena

Presidentti Sauli Niinistö varoitti vaalikauden päättäjäisissä Suomen ja Venäjän suhteiden tahallisesta heikentämisestä.

Niinistön mukaan naapuruudesta on huolehdittava hyvin. Niinistön mukaan Suomen ja Venäjän suhteet erityisesti talouden saralla eivät ole immuuneja laajempien jännitteiden seuraamuksille.

Vihreiden kansanedustaja Pekka Haavisto uskoo, että Niinistö kohdisti moitteensa puolustusministeri Carl Haglundille.

– No varmasti voin kuvitella, että hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittisessa valiokunnassa ja presidentin kesken on käyty ministeri Haglundin puolustusministerilausunnosta keskustelua.

Haglund ja muiden Pohjoismaiden puolustusministerit julkaisivat viime viikolla norjalaislehdessä kirjoituksen, jossa kerrottiin, että Pohjoismaat aikovat tiivistää puolustusyhteistyötään Venäjää vastaan.

Haaviston mukaan osaltaan kirjoituksen ajankohdan kanssa kyse oli "vaalitaimauksesta".

– Ulkopolitiikka on sellainen asia, ettei sitä pidä pelkästään vaalien keppihevosena käyttää. Siinä kysymys on pitkäjänteisestä toiminnasta. Oma havaintoni, että megafonidiplomatia ei koskaan toimi. Jos megafonin kanssa huudetaan mihin suuntaan tahansa kuinka väärässä olette, ja jos aito keskusteluyhteys puuttuu, niin pelkkä megafoni ei auta.

Haavisto painottaa kuitenkin, ettei puolustusministerien lausunnossa ollut sinänsä mitään uutta.

– Minua olisi kiinnostanut puolustusministerien näkemys mitä olisi konkreettisesti voitu tehdä Itä-Ukrainan rauhansopimuksen valvonnassa, miten Suomi voisi tukea tätä Minskin sopimusta, ja voisiko rauhanturvaajia tai tarkkailijoita lähettää tälle alueelle

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.