Mainos

Haavisto arvostelee ympäristöjärjestöjä

Ympäristöministeri Pekka Haavisto arvostelee ympäristöjärjestöjä harhaanjohtavien tietojen levittämisestä maailmalle. Erityisesti Haavistoa kismittää ulkomailla laajalle levinnyt käsitys suomalaisten vanhojen metsien hävittämisestä, vaikka itse asiassa vanhoja metsiä suojellaan Suomessa nyt tehokkaasti.

Eurooppalaiset ympäristöjärjestöt väittävät myös, että Suomesta ollaan hakkaamassa vanhat metsät viimeistä pölliä myöten, vaikka itse asiassa niitä suojellaan meillä tehokkaammin kuin koskaan ennen ja selvästi tehokkaammin kuin muualla maailmassa.

Tänään ilmestyneessä Vihreä Lanka -lehdessä ympäristöministeri Pekka Haavisto nimeää väärien tietojen lähteeksi suomalaiset ympäristöjärjestöt.

Harhaluulojen takaa löytyy Haaviston mukaan muutamien suomalaisten ympäristöjärjestöjen harjoittama niin sanottu faksipolitiikka, johon kuuluu tarkoituksenmukaisen tiedon levittäminen maailmalle. Haavisto ei halua nimetä yhtään yksittäistä järjestöä, mutta hanakaimmin faksiin ovat yleensä turvautuneet Luonto Liitto ja nyt matalaa profiilia pitävä Greenpeace.

Arvostelustaan huolimatta Haavisto sanoo, että keskusteluyhteys kaikkiin järjestöihin on säilynyt. Ja nyt pitäisi tehdä linjavalintoja.
(MTV3/Reijo Ruokanen)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.