Mainos

Haatainen: Koulujen lomasuunnitteluun aikaisintaan ensi vuonna

Opetushallituksen pääjohtaja puolestaan olisi valmis myöhentämään kesälomien ajankohtaa.

Opetusministeri Tuula Haatainen ei vielä tämän kesän sateiden perusteella ole valmis muuttamaan koulujen loma-aikoja. Hänen mukaansa asiaa koskeva lakimuutos ei ole opetusministeriössä valmistelussa. Mahdollisia muutoksia koskeva selvitystyö aloitetaan aikaisintaan ensi vuonna.

-Jos koulujen loppumisaikaa aletaan muuttaa, monta asiaa pitää ottaa huomioon, Haatainen toteaa.

Opetusministerin mukaan mahdolliset muutokset vaikuttaisivat muun muassa pääsykoejärjestelmään. Muutos koskisi myös työmarkkinoita, sillä vanhempien lomat ovat sidoksissa lasten loma-aikoihin.

Lindroos myöhentäisi kesälomia

Opetushallituksen pääjohtaja Kirsi Lindroos on puolestaan valmis muuttamaan kaikkia koulun loma-aikoja. Lindroosin mukaan loma voisi alkaa esimerkiksi juhannuksena ja päättyä elokuun lopussa.

Opetushallituksen pääjohtaja Kirsi Lindroos kertoo Maaseudun Tulevaisuudessa, että siirtämisellä esimerkiksi lasten ja aikuisten lomat saataisiin osumaan paremmin päällekkäin.

Jyväskylän yliopiston tutkimuksen mukaan puolet peruskoululaisista joutuu viettämään osan kesälomastaan ilman vanhempien valvontaa.

-Viime joulukuussa on tehty päätös jatkoselvityksestä, mutta sen jälkeen ei ole tapahtunut mitään. Asia on kuitenkin tulossa uudestaan esille, pääjohtaja lupaa.

(MTV3-STT)

(Huomenta Suomi 04.08.2004)

(Seitsemän uutiset 04.08.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.