Mainos

Hääsuunnittelija vastaa – osa 12

Miten järjestää häät salassa? Minkälainen on häiden kahvitarjoilu? Miten pukeudutaan iltajuhlaan? Hääsuunnittelija Eija Holmberg vastaa kysymyksiin.

Häiden tarjoilut

Kysymys: Pidämme ensi kesänä alle 50 hengen häät. Olemme ajatelleet rahan säästämiseksi pitää vain kahvitarjoilun. Vihkiminen olisi klo 14 ja ajatuksena olisi, että vieraat poistuvat viimeistään klo 22. Emme kuitenkaan halua näännyttää vieraitamme nälkään eli mikä olisi sopivin tapa huolehtia ruokahuollosta?

Vastaus: Kahvin kanssa kannattaa laittaa jotain suolasta piirakkaa kaveriksi. Tuhti tarjottava on esimerkiksi lohipiirakka, johon tulee ruispohja, munamaito ja juustoraaste. Illan makkaranpaisto on myös kiva idea. Toinen ns. hiukopala voi olla paella tai pyttipannu suurella paellapannulla tehtynä. Sen voi valmistaa ulkona ja raaka-aineet ovat edullisia.

Kysymys: Meillä on kesällä 2010 häissä n. 80 vierasta ja ongelmakseni on kehkeytynyt tarjoilupuoli. Ajattelimme, että jättäisimme ruokailun kokonaan pois ja keskittyisimme tuhtiin kahvipöytään ja iltapalaan.

Vastaus: Kahvin kanssa laittaisin tarjolle suolaisia leivonnaisia mm. erilaisia pieniä piiraita, palttoonnappeja ja muita juhlavia leivonnaisia kahvipöytään. Voileipäpöytä voi myös tulla kyseeseen. Iltapala voi olla hieman ronskimpaa esim. paellaa, pyttipannua, kinkkukiusausta tai erilaisia salaatteja. Myös kesäinen keitto sopii hyvin iltaan.

Kysymys: Miten voisimme luoda säväyttävän, rennon ja lämpimän juhlan n. 70 hengen kesähäissämme? Perinteiset ohjelmanumerot ja -leikit eivät erityisesti innosta, mutta muuten olemme valmiita herkistelyyn ja hassutteluun jollain raikkaalla uudella tavalla.

Vastaus: Täältä löydät vinkkejä ja .

Lisää aiheestatäältä.

Kutsut

Kysymys: Haluaisimme järjestää häämme salassa. Tarkoitus olisi kutsua ystävät ja sukulaiset yhteen ja mennä yllättäen heidän edessään naimisiin. Miten kutsua ihmiset paikan päälle, ilman että he tajuavat mistä on kyse? Miten varmistamme että läheiset todella tulevat paikalle?

Vastaus: Kun etsitte sopivaa päivämäärää, aloittakaa kutsuminen läheisimmistä ystävistä ja sukulaisista. Keksikää jonkin toisen juhlan aiheen esim. grillijuhlat, rapujuhlat, pikkujoulu glögit tai jokin merkkipäivä. Tällöin läheisillänne on tiedossa ajoissa päivämäärä, joka heille sopii ja tiedossa on myös, että on jokin juhla. Juhlista ei jäädä pois, muuten kuin sairastuttaessa.

Musiikki ja ohjelma

Kysymys: Olen etsinyt romanttista, rauhallista musiikkia soimaan hääyön taustalle sitä kumminkaan löytämättä. Olisiko sinulla jotain vinkkejä musiikiksi?

Vastaus: Hääyön musiikin pitää olla ehdottomasti teidän lempimusiikkianne. Sellaisia kappaleita, joista te pidätte, joita te olette tanssineet jne. On olemassa kaupoissa monia erilaisia rakkauslaulukokoelmia, joissa on kaikki ihanimmat rakkauslaulut niin suomeksi kuin englanniksikin. Klassinen musiikki tai jazz sopivat varmasti myös hyvin tähän tarkoitukseen. Lähde liikkeelle siitä mikä on teidän mieleistänne musiikkia.

Hääpukeutuminen

Kysymys: Hääpukuni on petroolinvärinen pitkä iltapuku. Voiko morsian käyttää tummahkon hääpuvun kanssa mustia kenkiä ja mustaa häälaukkua?

Vastaus: Somisteiden pitää nimenomaan olla hääpukuun sopivat, joten tässä tapauksessa musta sopii mainiosti. Eihän ole enää tavatonta, että morsian pukeutuu mustaan kokonaan.

Kysymys: Miten vieraat [naiset] pukeutuvat hääillalliselle, jotka pidetään hienolla klubilla?

Vastaus: Illallisille pukeudutaan juhla-asuun. Sen ei tarvitse olla välttämättä täyspitkä, mutta juhlava. Tyylikäs housupukin käy. Tärkeintä juhlapukeutumisessa ja kaikessa pukeutumisessa on se, että siinä on mukava olla. Toki plussaa on se, että siinä näyttää hyvältä. Kellonaika säätelee myös hieman asiaa, mutta yleensä illalliset ovat klo 18.00 jälkeen.


(MTV3 Helmi)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.