Mainos

Haaretz: Palestiinalaisministeri esittänyt uuden suunnitelman

Palestiinalaishallinnon uusi sisäministeri Abdelrazek al-Yahiya on esittänyt Israelille suunnitelman, jonka mukaan palestiinalaiset turvallisuusjoukot saisivat uudelleen valvontaansa Israelin miehittämät alueet. Israelilaislehti Haaretzin mukaan suunnitelmassa luvataan, että palestiinalaishallinto ryhtyy kampanjoimaan väkivalta-aktivisteja vastaan.

Israelin armeijan olisi suunnitelman mukaan vetäydyttävä asemiin, joissa se oli ennen syyskuuta 2000 eli ennen palestiinalaisten kansannousua, intifadaa. Palestiinalaisten turvallisuusjoukkoja on määrä uudistaa ennen kuin ne siirtyisivät israelilaisjoukkojen jättämiin asemiin, Haaretz kirjoitti.

Israelin joukkojen vetäytymisestä Länsirannan miehitetyiltä alueilta ei ole vielä sovittu. Palestiinalaisviranomaiset arvelivat, että Israel vetää aluksi joukkonsa Hebronista ja Betlehemistä, missä tilanne on tätä nykyä suhteellisen rauhallinen. Jerusalemin palestiinalainen Al Quds -yliopisto avasi tänään uudelleen ovensa.

Israelin turvallisuusviranomaiset sulkivat Itä-Jerusalemissa sijaitsevan yliopiston 9. heinäkuuta. Yliopisto pääsi aloittamaan toimintansa uudelleen kun yliopiston rehtori Sari Nusseibeh oli antanut kirjallisen vakuutuksen Israelin turvallisuusministerille, että yliopisto ei ole yhteydessä palestiinalaishallintoon. Nusseibeh lupasi nimenomaisesti, että yliopisto ei ota vastaan rahaa palestiinalaishallinnolta.

(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.