Mainos

Haapasalo ja Juuso saivat Venäjän valtionpalkinnon

Suomalaisnäyttelijöiden miehittämä Käki-elokuva sai Putinilta Venäjän valtionpalkinnon.

Vladimir Putin ja Ville Haapasalo

Suomalaiset näyttelijät Ville Haapasalo ja Anne-Kristiina Juuso olivat niiden kymmenien kulttuurihenkilöiden joukossa, joille presidentti Vladimir Putin luovutti tänään Kremlissä Venäjän valtionpalkinnon.

Elokuvataiteen valtionpalkinto myönnettiin kymmenhenkiselle Kukushka- (Käki) elokuvan taiteelliselle ryhmälle. Haapasalo ja Juuso sekä venäläinen Viktor Bytshkov olivat elokuvan pääosissa. Elokuvan ohjasi venäläinen Aleksandr Rogozhkin.

Kukushkan tapahtumat liittyvät toisen maailmansodan viimeisiin päiviin Neuvostoliiton ja Suomen välisellä rintamalla pohjoisessa. Sodan viime päivinä venäläinen ja suomalainen sotilas joutuvat turvautumaan tunturilla yksinään elävän saamelaisnaisen hoivaan. Kukaan heistä ei osaa toistensa kieltä ja siksi väärinkäsityksiltä ei voi välttyä.

Elokuva ei ole ensisijaisesti sotaelokuva, vaan se kuvaa vaikeita ihmissuhteita hyvin yllättävästä näkökulmasta. Elokuva sai Venäjällä suuren suosion ja nyt se tunnustettiin myös valtionpalkinnon arvoiseksi. Palkinto annettiin näyttelijöiden ja ohjaajan lisäksi taiteelliselle johtajalle, kuvaajalle, äänittäjille ja säveltäjälle.

Samassa tilaisuudessa Kremlissä valtionpalkinto myönnettiin mm. parhaille arkkitehdeille, muotoilijoille, kuvataiteilijoille, muusikoille, teatteritaiteilijoille sekä kulttuurikasvattajille.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 15.06.2004)

Haapasalo toivoo pystyvänsä jatkamaan uraansa kahdessa maassa.

(Huomenta Suomi 18.06.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.