Mainos

Hääopas: Juhlapaikan valinta

Kun valat on vannottu, on aika suunnata ikimuistoisiin hääjuhliin juhlapaikalle. Mutta miten sopiva juhlapaikka valitaan?

Juhlapaikan valinta on tärkeää. Juhlien paikkaa valittaessa kannattaa jo olla suhteellisen tarkka vieraiden lukumäärä tiedossa. Pienen porukan ei kannata levittäytyä liian suureen tilaan, eikä vastaavasti suuren porukan ole hyvä ahtautua pieniin tiloihin.

Vierailla olisi hyvä olla tarpeeksi tilaa liikkua, mutta intiimin tunnelman säilyttämiseksi on hyvä, jos ihmisiä ei ole ripoteltu liian kauas toisistaan.

Juhlapaikkoja etsiessä on myös syytä miettiä juhlien luonnetta ja käytettävissä olevaa rahamäärää. Lisäksi kannattaa ottaa selvää, mitä hintaan sisältyy. Esimerkiksi tilojen siivoamisesta saattaa joutua tilavuokran lisäksi maksamaan ylimääräistä.

Kun käytte katsomassa juhlillenne sopivia paikkoja, ottakaa mukaan muistilista, jonka avulla on helppo pitää kirjaa tärkeistä paikkaa koskevista asioista. Listalle kannattaa panna muun muassa seuraavat asiat: etäisyys vihkipaikasta, paikoitustilat, kuinka myöhään tila on käytössänne, onko naulakoita riittävästi ja milloin tilaa pääsee koristelemaan.

Erilaisista tilavaihtoja ovat muun muassa oma tai vanhempien koti, nuorisotalot, piha-alue katoksineen, kahvila, ravintola tai vaikkapa vene. Ulkona järjestettävien juhlien haasteena on luonnollisesti sääolot: sade, kylmyys, tuuli.

Suvisäässäkin saattaa ohuissa juhlavaatteissa tulla kylmä, joten on hyvä miettiä tarkkaan ennen kuin valitsee juhlapaikaksi kauniin, mutta haastavan luonnonhelman!

MTV3/Helmi

Kuva: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.