Mainos

Häälahjaksi lehmä?

Moni on jo kuullut eettisistä lahjoista, joilla tuodaan iloa köyhille kehitysmaan lapsille. Voisiko häälahjasta stressaantunut vieras hyötyä eettisistä lahjoista?

Jos hääpari ei kaipaa tavaraa tai rahaa, häävieras saattaa tuskailla lahjan hankkimisen kanssa. Mikä eteen? Eettinen lahja on vastaus ongelmaan: kenties hääparille voisi hankkia lahjaksi lehmän tai työkalupakin?

Eettiset lahjat kasvattavat suosiotaan vuosi vuodelta, ja niiden arvo myös häälahjana on havaittu. Suomen World Visionin varainhankintapäällikkö Tiia Vihavainen kertoo, että vuohi on lahjoista kestosuosikki.

– Lisäksi meillä on lahja nimeltä Ystävyyden puu, joka on kaunis lahja hääjuhlaan, Vihavainen sanoo.

Eettisissäkin lahjoissa on, mistä valita. Jos hääpari on töissä terveysalalla, Vihavainen ehdottaa heille eettiseksi lahjaksi terveydenhuoltoon liittyvää lahjaa. Opettajan eettinen lahja voisi olla koulutarvikkeita. Vihavainen on myös kuullut, että hääseurue on kerännyt kolehtina hääparille lahjaksi lehmän.

Lahjasta voi kertoa hääparille esimerkiksi sydänkuvioidulla kortilla, joka postitetaan lahjan antajalle. Vihavaisen mukaan korttivalikoimaa yritetään kevään aikana päivittää niin, että erilaisiin juhliin sopivia korttitervehdyksiä olisi enemmän.

Teksti: Maria Aarnio

Kuva: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.