Hääkulkue vei kirkolta Buckinghamin palatsiin

Vastavihityt Britannian kuninkaalliset ovat siirtyneet juhlallisessa kulkueessa hääkirkosta Buckinghamin palatsiin. Hevosten vetämät vaunut kuljettivat hymyileviä prinssi Williamia ja hänen tuoretta vaimoaan Lontoossa ohi satojentuhansien hurraavien ihmisten.

Pian on luvassa odotettu vilkutus palatsin parvekkeelta - ja monen toivoma suudelma. Väkijoukko onkin siirtymässä kohti palatsia.

Prinssi William ja Kate Middleton vannoivat vihkivalansa Westminster Abbeyssä liki 2 000 kutsuvieraan edessä. Canterburyn arkkipiispa Rowan Williams julisti Cambridgen herttua ja herttuattaren arvonimen saaneen pariskunnan aviopuolisoiksi.

Prinssi William oli sonnustautunut irlantilaiskaartin punaiseen univormuun, morsiamen valkoisessa puvussa on pitkät pitsihihat. Ennakkoon tarkoin varjeltu salaisuus eli puku on Alexander McQueen -muotitalosta.

Vihkimisseremoniaa on seurannut arviolta kaksi miljardia ihmistä ympäri maailman.

Kirkkoon kokoontuneiden vieraiden joukossa oli perhepiirin ja ystävien lisäksi runsaasti kuuluisuuksia. Muun muassa jalkapalloilija David Beckham, koomikko Rowan Atkinson ja muusikko Elton John osallistuivat tilaisuuteen. Mukana oli kymmeniä valtioiden ja hallitusten päämiehiä. Suomea edusti Lontoon-suurlähettiläs Pekka Huhtaniemi.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Lue myös:

    Uusimmat