Mainos

Haaksirikkoutuneesta laivasta löytyi aarre

Amerikkalaiset arkeologit ovat löytäneet Atlantin pohjalla makaavasta laivan hylystä kymmeniä tuhansia kultarahoja. Aarre on arvoltaan lähes 180 miljoonaa euroa.

Republic

Atlantin valtameren hiljaisuudessa makaa aarrelaiva. Höyrylaiva Republic upposi vuonna 1865 matkalla New Yorkista New Orleansiin. Kaikki 59 matkustajaa pelastuivat, mutta ruuma oli täynnä rahaa ja tavaroita sisällissodan tuhojen jälleenrakennusta varten.

Republikin hylky löydettiin kesäkuussa, ja nyt sen aarteita on päästy tutkimaan. Unelmien laivasta löytyi kymmeniä tuhansia kultarahoja. Varsinainen aarteenetsijä on robotti nimeltä Zeus, joka toimii arkeologien silminä ja käsinä veden syvyyksissä.

Hylystä löytynyt aarre on todennäköisesti kaikkien aikojen suurin, nykyrahassa arvoltaan lähes 180 miljoonaa euroa. Koska hylky on kansainvälisillä vesillä, löytäjä, eli meritutkimusyhtiö Odyssei, saa pitää rahat.

Republic oli surullisen kuuluisan White Star -varustamon laivoja - vain muutama vuosikymmen myöhemmin upposi varustamon ylpeys Titanic.

(MTV3)

(Huomenta Suomi 08.12.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.