Mainos

Häähuuma kohoaa Isossa-Britanniassa

Walesin prinssi Charlesin ja hänen morsiamensa Camilla Parker-Bowlesin vuorokaudella siirtynyt hääpäivä on saanut britit innostumaan matkamuistoista ja vedonlyönnistä.

Prinssi Charles ja Camilla Parker-Bowles

Avioitumistaan kiihkeästi odottava Walesin prinssi Charles vie morsiamensa Camilla Parker-Bowlesin alttarille lauantaina kello 14.30 Suomen aikaa. Prinssin edustajan mukaan siviilivihkiminen tapahtuu Lontoon ulkopuolella Windsorin kaupungintalossa vain puoltatoista tuntia ennen seuraavaa vihkiparia.

Charles ja Camilla peruuttivat perjantaina alunperin pidettäväksi suunnitellut häänsä Paavi Johannes Paavali toisen hautajaisten vuoksi.

Häiden siirtyminen aiheutti ostovimman

Häiden siirtyminen yhdellä päivällä on aiheuttanut kovan kalabaliikin mm. kuninkaallisten häämuistojen keräilijöiden keskuudessa. Kun pariskunnan vihkiäiset siirrettiin lauantaille, väärin päivätyistä esineistä tuli keräilyharvinaisuuksia.

Alkuperäisellä hääpäivämäärällä varustetut Charles ja Camilla-aiheiset teekupit, pyyhkeet ja muut pienet tavarat ovat menneet tänään kuin kuumille kiville, vaikka eilinen ilmoitus hääpäivän siirtämisestä aluksi pelotti kauppiaita. Tänään tavaran valmistajat ja kauppiaat eivät ole voineet uskoa hyvää onneaan.

- Kaikki hääpäivämäärällä varustetut tavarat on myyty käsistä ja lisää tavaraa kysytään koko ajan. Tämä on kerrassaan hullua. Puhelinvaihteemme hoitajat ovat hermoromahduksen partaalla, sanoo astioita maahantuovan Aynsley China-yhtiön johtaja Gavin Williamson.

Nettikauppa eBayn huutokauppasivustolla Charlesin ja Camillan kasvokuvilla varustettujen kirjanmerkkien ja hiirimattojen hinnat ovat nousseet kohisten ylöspäin. Siitäkin huolimatta tai sen vuoksi, että esineissä on väärä hääpäivämäärä 8.4.2005.

Hääkrääsää myydään kuitenkin nyt Britanniassa vähemmän kuin vuonna 1981, jolloin vietettiin Charlesin ja lady Diana Spencerin satuhäitä. Myös kuningataräiti Elisabethin 100-vuotissyntymäpäivät muutama vuosi sitten innostivat kansalaisia matkamuisto-ostoksille useammin kuin nyt.

Vedonlyöntiä kuninkaallisten häiden kustannuksella

Prinssi Charles ja Camilla Parker-Bowles ovat joutuneet yhteisen taipaleensa aikana kokemaan vastoinkäymisiä, kuten yleistä parjausta, suhteen virallistamisen pitkää odottamista ja lopulta he ovat joutuneet siirtämään hääpäiväänsäkin. Nyt britit haluavat lyödä vetoa, mikä on seuraava pariskunnalle tapahtuva epäonninen sattumus.

Vedonvälittäjien mukaan ihmiset lyövät vetoa mm. siitä, kadottaako sulhasen bestman prinssi William kallisarvoiset vihkisormukset ja iskeekö hääpäivänä lumimyrsky tai tulva Englantiin. Onpa vedonlyönnin kohteena ollut myös avaruusolioiden mahdollinen laskeutuminen Windsorin linnaan hääpäivänä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.