Mainos

Häähumua Tukholmassa - poliisit tulevat jopa koteihin

Kruununprinsessa Victorian ja Daniel Westlingin häitä turvaa 2000 poliisia ja tuhansia sotilaita. Tukholman suurkirkon läheisyydessä on jo ryhdytty sulkemaan katuja yleisöltä.

Hääkulkueen turvajärjestelyt ovat aivan toisenlaiset kuin vuonna 1976, jolloin Silvia Sommerlath ja kuningas Kaarle Kustaa menivät naimisiin. Tuolloin kansalaiset saivat ihmiset tuijotella hääkulkuetta aivan lähietäisyydeltä.

Nyt kansan ja kulkueen välissä on aidan lisäksi tuhansien sotilaiden rivistö sekä lukuisia poliiseja. Lisäksi esimerkiksi Ruotsin turvallisuuspoliisin Säpön miehet juoksevat hääparin vaunujen vierellä koko matkan.

Poliisi kolkuttaa ja astuu sisään asuntoon

Poliisin läsnäolosta kärsivät erityisesti Tukholman suurkirkon läheisyydessä asuvat ihmiset, kertoo sanomalehti Svenska Dagbladet. Alueen asukkaat saavat juhlia häitä kirjaimellisesti yhdessä poliisin kanssa.

Poliisi on ilmoittanut haluavansa olla sisällä niissä asunnoissa, joista on ikkuna hääkirkolle. Virkavallan mukaan itse asukkaita ei epäillä, näin vain pidetään huoli, etteivät ihmiset pudota mitään ikkunoista tai pelästytä kulkueen hevosia.

Poliisi muistuttaa lisäksi, ettei riisiä saa hääparin päälle heittää. Poliisi uhkaa ottaa kiinni kaikki, jotka heittävät jotakin hääparin suuntaan.

Hääkulkueesta saattaa kuitenkin tulla hyvinkin meluisa tapahtuma. Esimerkiksi Facebookissa on perustettu ryhmiä, jotka kannustavat ihmisiä ottamaan vuvuzela-torvia mukaan hääkulkueeseen. Hovi ei ole kertonut omaa mielipidettään asiasta.

Poliisilla tukalaa juhlapäivänä

Poliisin täytyy pukeutua juhlapäivän kunniaksi viralliseen univormuun, johon kuuluvat muun muassa valkoinen lakki ja hansikkaat sekä vaaleansininen paita ja kravatti.

Moni operaatiossa mukana oleva poliisi on viimeksi käyttänyt asua vuosia sitten, ja nyt on huomannut, ettei paita enää mahdukaan päälle. Kasvua on kuulemma tapahtunut erityisesti leveyssuunassa.

Sanomalehti Dagens Nyheterin mukaan 450:lle poliisille on jouduttu hankkimaan uusia vaatteita.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.