Mainos

Haagin tuomioistuin kiistää tiedot Milosevicin väärästä lääkityksestä

Jugoslavian entiselle presidentille Slobodan Milosevicille on annettu Haagin vankilassa vääriä lääkkeitä, kertoi hollantilainen NRC Handelsblad -lehti tänään. Haagin sotarikostuomioistuimen edustaja kiisti tiedot väärästä lääkityksestä.

NRC Handelsblad kertoi, että Milosevicin verenpaine olisi noussut väärien lääkkeiden takia ja että häntä vastaan käytävä sotarikosoikeudenkäynti on siksi jouduttu useasti keskeyttämään. Sotarikostuomioistuimen tiedottaja Christian Chartier torjui lehtitiedon. Hänen mukaansa Milosevicin lääkitystä ei ole muutettu kuukauteen.

-Tämä tarkoittaa sitä, että "väärä lääkitys" on täsmälleen sama lääkitys, jonka avulla hän pystyi palaamaan (oikeuteen) viime viikolla, Chartier sanoi.

Milosevicin lääkkeistä oli Chartierin mukaan neuvoteltu Milosevicia hoitaneen serbialaisen sydänspesialistin kanssa äskettäin.

-Hänen arvionsa oli, että Milosevic on saanut parasta mahdollista lääkitystä, Chartier sanoi.

Milosevic, 61, on kärsinyt flunssasta, uupumuksesta ja korkeasta verenpaineesta. Oikeudenkäynti on jouduttu keskeyttämään viisi kertaa Milosevicin terveysongelmien takia.

Milosevic on ollut pidätettynä Haagissa viime vuoden heinäkuusta saakka.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.