Mainos

H&M yllätti ennakoitua paremmalla tuloksella

Ruotsalainen vaateketju Hennes & Mauritz teki tilikautensa viimeisellä neljänneksellä ennakoitua enemmän voittoa ja sai ensi kertaa voittoa myös Amerikan toiminnoistaan.

Vaatejätin Amerikan myynti on ollut pitkään analyytikkojen huolena, ja kahden vuoden tappioiden kuittaaminen vie vielä aikaa.

Ruotsalaisyhtiö aikoo laajentaa kauppaketjuaan alkaneella kaudella jopa päättynyttä voimallisemmin, vaikka kuluttajien luottamusta on kaikkialla varjostanut talouskasvun hiipuminen. Suunnitelmissa on avata 110 uutta liikettä eri puolilla maailmaa. Tusina niistä tulee H&M:lle uusiin maihin Puolaan, Tshekkeihin ja Portugaliin.
Samalla seitsemän liikettä lopetetaan. Marraskuun lopussa ryhmällä oli hieman yli 840 liikettä.

H&M:n syys-marraskuun voitto rahoituserien jälkeen oli 3,4 miljardia kruunua eli noin 370 miljoonaa euroa. Se on yhtiön suurin voitto yhdeltä neljännekseltä. Koko tilikauden voitto oli hieman päälle 8,6 miljardia kruunua (936 mrd e). Vuotta aiemmin tulos oli runsaat 5,7 miljardia kruunua. Myyntiä ryhmälle kertyi runsaat 53,3 miljardia kruunua. Lisäys edellisvuoteen oli 15 prosenttia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.