Gwyneth Paltrown lapsille suosittelemat bikinit raivostuttavat

Näyttelijä Gwyneth Paltrow on saanut vihat niskoilleen lapsille tehtyjen bikinien takia.

Näyttelijän perustamalla muotisivustolla on esillä bikineitä, jotka on suunniteltu alle 10-vuotiaille lapsille. Yleensä bikinimainoksissa poseeraavat aikuiset tähdet, kuten Rihanna tai Gwyneth itse, mutta näitä aikuisten bikineistä mallia ottavia uima-asuja esittelevät pienet lapset.

Aikuisten tyyliä muistuttavien bikinien kauppaaminen 4-10 -vuotiaille lapsille on saanut monet Gwyneth-fanit puhisemaan raivosta, uutisoi Mirror-lehti.

Lasten hyvinvoinnista huolehtivan Kidscape-hyväntekeväisyysjärjestön Claude Knight ei hyväksy lapsille suunnattuja bikineitä, vaan kuvailee niiden seksualisoivan lapsuutta liikaa.

– Näistä vaaroista on puhuttu jo pitkään, joten on todella harmillista, että tällaisista trendeistä saadaan edelleen kuulla. Varsinkin, jos tunnetut henkilöt hyväksyvät tämän.

Gwyneth Paltrowin asioidenhoitaja on tyrmännyt kritiikin.

– Tämä on absurdia, onhan kaksiosaisia uima-asuja ollut lapsilla jo iät ja ajat.

Naisten asioita ja oikeuksia ajavan Australian Women’s Forumin Kristan Dooley muistuttaa aikuisten vastuusta lasten pukeutumisessa.

– On luonnollista, että nuoret tytöt ottavat mallia äideistään ja haluavat pukeutua heidän tavoin. Niinpä onkin tärkeää muistaa, että lapset eivät ymmärrä seksikkyyttä ja rohkean pukeutumisen vaikutuksia. Vanhempien vastuulla on suojella lapsiaan ja taata se, että he pukeutuvat ikäistensä tavoin. Naisten vaatteista tehdyt rohkeat versiot eivät ole sopivia lapsille.

Edellisen kerran Paltrow oli myrskyn silmässä maaliskuussa, kun hän kertoi koko perheen olevan muotidieetillä. Näyttelijä kuvaili tuolloin hylänneensä gluteenipitoiset tuotteet ruokavaliostaan. Hän välttää myös ruokkimasta lapsiaan, 8-vuotiasta Applea ja 6-vuotiasta Mosesta, gluteenipitoisilla hiilihydraateilla. Näitä ovat muun muassa pasta ja leipä. Valkoinen riisi on myös siivottu ruokavaliosta, vaikka siinä ei gluteenia olekaan.

Paltrow uskoo, etteivät hiilihydraatit, ja etenkään gluteeni, sovi lapsille. Näyttelijätär perusteli päätöksensä sillä, että koko perhe – myös aviomies Chris Martin – on herkkä gluteenille, maitotuotteille ja kananmunille.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat