Gwyneth Paltrow laittoi perheensä muotidieetille

Tarkasta ruokavaliostaan tunnettu näyttelijä paljastaa, mitä ruokavaliotrendiä heidän perheessään noudatetaan tällä hetkellä.

Gwyneth Paltrow, 40, on kokeillut makrobioottista ruokavaliota, puhdistanut elimistöään lehtikaalilla ja sitruunalla, sekä elänyt päivä toisensa jälkeen pelkän salaatin voimin.

Nyt Gwynethillä on jälleen uusi dieetti kokeilussa. Näyttelijätär on kertonut hylänneensä gluteenipitoiset tuotteet ruokavaliostaan. Hän välttää myös ruokkimasta lapsiaan, 8-vuotiasta Applea ja 6-vuotiasta Mosesta, gluteenipitoisilla hiilihydraateilla. Näitä ovat muun muassa pasta ja leipä. Valkoinen riisi on myös siivottu ruokavaliosta, vaikka siinä ei gluteenia olekaan. Paltrow uskoo, etteivät hiilihydraatit, ja etenkään gluteeni, sovi lapsille. Näyttelijätär perustelee päätöksensä sillä, että koko perhe – myös aviomies Chris Martin – on herkkä gluteenille, maitotuotteille ja kananmunille.

Gluteeniton ruokavalio on suuressa suosiossa varsinkin Hollywood-tähtien keskuudessa. Gluteeniton dieetti on saanut jalansijaa myös Suomessa, vaikkakin pienemmissä määrissä. Myös Gwyneth suhtautuu skeptisesti viljoihin pian julkaistavassa It's All Good -keittokirjassaan.

– Kaikki ravintoneuvojat, lääkärit ja terveystietoiset ihmiset, joita olen tavannut, ovat yksimielisiä siitä, että gluteeni on hankala aine ruuansulatukselle. Monet ovat herkkiä sille, Gwyneth toteaa.

Gwyneth Paltrow'n ratkaisu on saanut myös kritiikkiä osakseen. Daily Mailin haastattelema ravintoneuvoja Yvonne Wake luonnehtii pastan ja leivän vähentämistä lapsien ruokavaliosta typeräksi teoksi.

(MTV3)

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja