Mainos

Guzenina-Richardsonilta kipakka vastaus Kiviniemelle

SDP:n varapuheenjohtaja Maria Guzenina-Richardson syyttää keskustaministeri Mari Kiviniemeä totuuden vääristelystä.

SDP:n varapuheenjohtaja hämmästelee Kiviniemen esittämää kritiikkiä siitä, miten SDP on reagoinut hallituksen eläkeiän nostoesitystä kohtaan.

- Toisin kuin Kiviniemi väittää, on SDP ja puheenjohtaja Jutta Urpilainen johdonmukaisesti kannattanut työurien pidentämistä, Guzenina-Richardson sanoo.

Kiviniemi piikitteli tänään SDP:tä sanoen, että "työn puolue on alkanut vieroksua työntekoa." Kiviniemi viittasi lausunnollaan Urpilaisen MTV3:n uutisten nettikolumnikirjoitukseen. Urpilainen totesi kolumnissa, että "ihmisiltä vaaditaan enemmän työvuosia ja tarjotaan vähemmän eläkevuosia."

Guzenina-Richardsonin painottaa, että Urpilainen toteaa kolumnissa selväsanaisesti, että ”myös SDP näkee työurien pidentämisen pitkällä aikavälillä järkevänä.”

- Kiviniemellä on ollut huono tapa hyökätä opposition kimppuun, kun hänellä on ollut vaikeuksia perustella keskustan politiikkaa edes omilleen, sanoo Guzenina-Richardson.

- Hallituksessa ei ole ymmärretty, että tärkeintä ei ole eläkeikä, vaan eläkkeellejäämisikä. Nyt on valittu täysin väärä näkökulma sinänsä hyvän tavoitteen ajamiseksi. Samanlaista vimmaa oli ilmassa 1990-luvulla, kun keskusta puski työreformiaan ja halusi sanella suomalaisen työelämän uusiksi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.