Mainos

Guzenina-Richardsonille eniten kritiikkiä demarikentältä

Peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardson saa vähiten mairittelevat arviot omiltaan MTV3:n kyselyssä.

Vain joka toinen kyselyyn vastanneista SDP:n piirihallitusten jäsenistä katsoo Guzenina-Richardsonin onnistuneen tehtävässään hyvin. Joka kymmenes arvioi hänen suorituksensa suorastaan huonoksi.

Parhaiten onnistuneita demariministereitä ovat piiriaktiivien mielestä työministeri Lauri Ihalainen ja valtiovarainministeri Jutta Urpilainen. Selvä enemmistö vastaajista katsoo heidän onnistuneen tehtävissään erittäin hyvin, ja lähes kaikki loputkin vähintään hyvin.

Ihalainen saa kiitosta nuorten yhteiskuntatakuusta

Demarikenttä pitää Ihalaisen roolia nuorten yhteiskuntatakuussa merkittävänä. Hän saa myös kiitosta kansantajuisuudestaan.

Urpilainen puolestaan tunnustetaan kentällä johtajaksi, joka on kasvanut rooliinsa sekä puheenjohtajana että ministerinä.

– Kyllä Jutta on ihan huippu, toteaa Ulla Perämäki Keski-Suomen piiristä.

Vanhuspalvelulain mitoitus pettymys kentälle

Peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardsonin onnistuminen ministerintehtävässään ei saa kentältä varauksetonta kiitosta. Vanhuspalvelulain käänteet ovat saaneet osan väestä epäilemään, olisiko pitänyt kuitenkin tiukemmin pitää kiinni mitoituksen toteuttamisesta alkuperäisten suunnitelmien mukaan ja osoittaa suurempaa jämäkkyyttä.

Verrattuna vuoden takaiseen kyselyyn peruspalveluministerin kentältä saamat arviot ovat menneet heikompaan suuntaan. Vuosi sitten piirihallitusten jäsenistä 66 prosenttia arvioi hänen onnistuneen hyvin, nyt enää 50 prosenttia.

Myös opetusministeri Jukka Gustafssonin saamat kentän arviot ovat vuoden aikana menneet alaspäin. Vuosi sitten hänen arvioi onnistuneen tehtävässään hyvin 72 prosenttia vastaajista, nyt 65 prosenttia.

Vastaavasti asunto- ja viestintäministeri Krista Kiuru on kohentanut asemaansa, hänen arvioi onnistuneen tänä vuonna hyvin 86 prosenttia vastaajista, vuosi sitten 73 prosenttia.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja