Mainos

Guzenina-Richardson: Porkkana toimii nuoriin paremmin kuin keppi

Peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardson (sd) tyrmää ajatuksen, että nuoria pitäisi pyrkiä työllistämään palkka-alen avulla.

Aamun Huomenta Suomessa vieraillut Guzenina-Richardson uskoo, että syrjäytymisvaarassa oleviin nuoriin toimii ennemmin porkkana kuin keppi.

– Nuoren pitää tuntea ylpeyttä siitä, että ansaitsee rahaa, jolla pärjää. Jos nuoria työllistettäisiin matalalla palkalla, jäisivät he edelleen toimeentulotukiriippuvaisiksi, ministeri toteaa.

Guzenina-Richardson vaatii, että nuorten ongelmiin tartutaan mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

Syrjäytymisvaarassa oleviin nuoriin pitäisi kiinnittää ministerin mukaan huomiota jo kouluterveydenhuollossa, eikä vasta nuoren lähtiessä koulunpenkiltä.

– Yksi syrjäytynyt nuori maksaa vuodessa useita kymmeniä tuhansia euroja. Se, että saadaan vahvistusta oppilashuoltoon, on todella tärkeä juttu.

Guzenina-Richardsonin mukaan suunnitteilla oleva toimeentulotukijärjestelmän uudistus on ehdottoman tarpeellinen. Uudistamista tarvitsee ministerin mukaan myös asumistuki.

– Asuminen on tänä päivänä se, joka maksaa. Jos mietitään esimerkiksi sairaanhoitajia ja lähihoitajia ja heidän palkkatasoaan, niin miten he pystyvät sillä pääkaupunkiseudulla elämään? Kyllä yksinhuoltajalähihoitaja joutuu usein turvautumaan toimeentulotukeen.

(MTV3)

Katso peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardsonin haastattelu: (Huomenta Suomi 28.1.2013)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.