Guzenina-Richardson: Minut ymmärrettiin väärin

Peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardsonin (sd.) mukaan hänen eiliset kommenttinsa sairaanhoitopiireistä ymmärrettiin väärin.

Guzenina-Richardson kertoo, että sairaanhoitopiirit ollaan lakkauttamassa hallinnollisina yksikköinä. Niiden toiminnot kuitenkin säilyvät ennallaan.

– Sairaanhoitopiireissä tehdään erikoissairaanhoitoa ja muun muassa koulutusta eikä se toiminta ole loppumassa mihinkään. Tämä on hallinnollinen muutos, Guzenina-Richardson sanoo STT:lle.

Sosiaali- ja terveyspalveluiden hallintouudistus jatkuu ministerin mukaan suunnitellusti. Uudistuksen tavoitteena on, että palvelut järjestettäisiin kaksiportaisesti kunnissa ja erityisvastuualueilla. Poikkeustapauksissa palvelut järjestetään usean kunnan sote-alueilla.

Guzenina-Richardson kertoo informoineensa kommenteistaan sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikkoa (kok.), joka hänen mukaansa ymmärsi väärinkäsityksen taustat.

– Me, jotka olemme tässä uudistuksessa sisällä käytämme ehkä välillä termejä, jotka eivät välttämättä aukea ensikuulemalta kaikille.

(MTV3–STT)

Lue myös:

    Uusimmat