Mainos

Guzenina-Richardson: Minut ymmärrettiin väärin

Peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardsonin (sd.) mukaan hänen eiliset kommenttinsa sairaanhoitopiireistä ymmärrettiin väärin.

Guzenina-Richardson kertoo, että sairaanhoitopiirit ollaan lakkauttamassa hallinnollisina yksikköinä. Niiden toiminnot kuitenkin säilyvät ennallaan.

– Sairaanhoitopiireissä tehdään erikoissairaanhoitoa ja muun muassa koulutusta eikä se toiminta ole loppumassa mihinkään. Tämä on hallinnollinen muutos, Guzenina-Richardson sanoo STT:lle.

Sosiaali- ja terveyspalveluiden hallintouudistus jatkuu ministerin mukaan suunnitellusti. Uudistuksen tavoitteena on, että palvelut järjestettäisiin kaksiportaisesti kunnissa ja erityisvastuualueilla. Poikkeustapauksissa palvelut järjestetään usean kunnan sote-alueilla.

Guzenina-Richardson kertoo informoineensa kommenteistaan sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikkoa (kok.), joka hänen mukaansa ymmärsi väärinkäsityksen taustat.

– Me, jotka olemme tässä uudistuksessa sisällä käytämme ehkä välillä termejä, jotka eivät välttämättä aukea ensikuulemalta kaikille.

(MTV3–STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.