Mainos

Guterres: Itävalta-boikottiin ei vielä muutosta

Itävalta-boikottiin ei tule mitään muutosta Feiran EU-huippukokouksessa. Puheenjohtajamaa Portugalin pääministerin Antonio Guterresin mukaan mahdollinen kannanotto tulee vasta kaksipäiväisen huippukokouksen jälkeen.

Guterres kertoi asiasta sosialistijohtajien tapaamisessa huippukokouksen aattona sunnuntaina. Yksityiskohtia mahdollisesti tehtävästä ratkaisusta Guterres ei paljastanut. -Asiaa voi käsitellä kahdella tavalla. Toinen on puhua siitä liikaa, kuten monet ovat tehneet. Minä en aio tehdä sitä, Guterres sanoi.

Guterres sanoi Portugalin jatkavan ponnistelujaan, jotta neljätoista EU-maata löytäisivät Itävallan kohtelusta yhteisen linjan. Tähän asti siinä ei ole tapahtunut edistystä.

Itävallan liittokansleri Wolfgang Schüsselin odotetaan ottavan boikotin esille huippukokouksena aikana. Guterresin mukaan huippukokouksen osanottajat saavat ottaa esille mitä kysymyksiä haluavat, ja hän pyrkii vastaamaan niihin.

Suomesta vankka edustus

Halonen

Suomesta huippukokoukseen matkustavat presidentti Tarja Halonen, pääministeri Paavo Lipponen, valtiovarainministeri Sauli Niinistö ja ulkoministeri Erkki Tuomioja.
Huomenna alkavan kokouksen asialistalla on runsaasti aiheita, mutta odotettavissa ei ole suuria ratkaisuja. Esimerkiksi kysymys EU:n elintarvikeviraston sijoittamisesta jää myöhemmäksi. Esillä ovat muun muassa EU:n perussopimuksen uudistaminen, laajentuminen ja yhteisen turvallisuus- ja puolustuspolitiikan kehittäminen. Kokouksessa pohditaan myös suhteita Venäjään sekä Länsi-Balkanin tilannetta.

Pohjoisesta ulottuvuudesta hyväksytään toimintaohjelma. Huippukokous hyväksyy myös Kreikan liittymisen talous- ja rahaliitto Emuun.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.