Mainos

Gustav ja Sarah sekoittivat republikaanien pasmat

Sekä trooppiset että poliittiset myrskyt ovat riepotelleet pahan kerran Yhdysvaltain republikaanien puoluekokousta. Ensin etelärannikkoa uhannut Gustav-hurrikaani sekoitti aikataulut perinpohjin, ja sitten nousi myräkkä varapresidenttiehdokas Sarah Palinin ympärillä.

Alaskan kuvernööri ja John McCainin yllätyskortti Palin joutui mediakohun keskelle, kun kävi ilmi, että hänen 17-vuotias naimaton tyttärensä on raskaana. Palinia itseään epäillään virka-aseman väärinkäytöstä, kun hän erotutti osavaltion virkamiehen, joka ei suostunut antamaan potkuja hänen siskonsa ex-miehelle.

Puolueen konservatiivisiiven uskotaan kohusta huolimatta pysyvän asemyönteisen ja abortinvastaisen Palinin takana, mutta maltillisille liikkuville äänestäjille shokki voi olla liikaa. Tänään julkistettu mielipidemittaus osoitti, että noin 60 prosenttia naisäänestäjistä uskoo Palinin valinnan olleen vain poliittista laskelmointia eikä missään tekemisissä tämän kokemuksen tai taitojen kanssa.

Noin 56 prosenttia vastaajista ei myöskään pitänyt Palinin arvomaailmasta.

Palinin oli määrä pitää odotettu puoluekokouspuheensa myöhään tänäiltana . Se odotetuin puhuja eli McCain astuu lavalle huomenna.

Ruuhkaa puhujapöntössä

Gustavin takia alavireisesti käynnistynyt puoluekokous saatiin uomilleen vasta tiistaina. Puhujakorokkeelle marssitettiinkin nimipoliitikkoja toisensa perään, ja presidentti George W. Bush tervehti kokousväkeä videoyhteyden välityksellä. Bush luovutti puoluejohdon McCainille ja ylisti tämän omapäisyyttä.

- Hän ei pelkää kertoa, jos on eri mieltä. Uskokaa minua, minä tiedän, Bush sanoi.

Lavalle nousi myös entinen demokraatti, nykyisin riippumaton senaattori Joe Lieberman. Hän julisti tukevansa McCainia, koska kotimaalla on puoluekantaa suurempi merkitys.

- On tärkeää, onko demokraatti vai republikaani. Mutta tärkeämpää on olla amerikkalainen, Lieberman katsoi.

Republikaanien ehdokkuutta keväällä tavoitellut Fred Thompson puolestaan jakoi kannustusta Sarah Palinille syyttämällä skandaaleista lähinnä mediaa.

- Palinin valinta on saanut vastapuolen ja heidän ystävänsä mediassa paniikkiin, Thompson ilkkui.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.