Mainos

Gusmao siirretiin kotiarestiin

Itä-Timorin itsenäisyysliikkeen johtaja Xanana Gusmao on siirretty vankilasta Jakartassa sijaitsevaan pidätyspaikkaan pääkaupunkiin. YK:n pääsihteeri Kofi Annan vaati äskettäin Indonesian viranomaisia vapauttamaan Gusmaon.

Gusmao on tuomittu 20 vuodeksi vankeuteen valtion vastaisesta vehkeilystä. Hän on ollut vankilassa vuodesta 1992. Indonesian viranomaiset kertoivat jo aiemmin, että Gusmao siirretään Cipinangin vankilasta Jakartassa sijaitsevaan taloon. Talon on virallisesti julistettu kuuluvan Cipinangin vankila-alueeseen. Noin 50 itätimorilaista mielenosoittajaa oli seuraamassa Gusmaon siirtoa Jakartassa sijaitsevasta vankilasta arestitaloon. Mielenosoittajat huusivat Gusmaota ja Itä-Timorin itsenäisyyttä kannattavia iskulauseita.

Indonesian ja Portugalin edustajat ovat viime päivinä käyneet New Yorkissa neuvotteluja kansanäänestyksen järjestämisestä Itä-Timorin erilaisista itsehallinnovaihtoehdoista. Indonesia on antanut ymmärtää, että se saattaa myöntyä jopa Itä-Timorin itsenäisyyteen, jos alue ei tyydy itsehallintoon. Indonesia miehitti Portugalin alaisuuteen kuuluneen Itä-Timorin 1975. YK ei ole hyväksynyt miehitystä.
(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.