Guns N' Rosesin kiertue peruutettu

Takavuosien megayhtye Guns N' Rosesin jenkkikiertue on peruutettu. Syynä lienee kiertueesta vastuussa olevan promoottorin, Clear Channelin, kyllästyminen yhtyeen vokalistin, Axl Rosen temppuiluun. Virallista varmistusta ei ole kuitenkaan julkistettu. Viime viikon perjantaille suunniteltu keikka Philadelphiassa peruutettiin vasta lämmittelybändien esiinnyttyä. Yleisö menetti hermonsa täysin ja aloitti mellakan hallin sisällä ja hallin läheisyydessä. Clear Channel päätti peruuttaa jäljellä olevat keikat, jotka eivät olleet edes myyneet loppuun. Perjantain peruutus ja mellakka eivät olleet ensimmäinen tällä rundilla: myös kiertueen avannut Vancouverin keikka peruutettiin aiheuttaen mellakan kanadalaiskaupungissa.

Guns N' Roses nousi musiikkimaailman tietoisuuteen vuonna 1988 julkaistuaan singlen Sweet Child O'Mine, joka meni listojen kärkeen ympäri maailmaa. Vuonna 1991 bändi julkaisi kaksiosaisen levyn, Use Your Illusion I ja II, ja nousi stadionluokan orkesteriksi. Mammuttimaisten kiertueiden aiheuttamat välien kiristymiset bändin jäsenten välillä ajoivat pikkuhiljaa bändin välirikkoon. Nykyään bändin nimeä on pitänyt yllä ainoastaan Axl. Guns N' Rosesin uutta levyä on odotettu jo vuosia, viimeisimmän tiedon mukaan Chinese Democracyksi nimetty platta julkaistaan keväällä 2003.

Muut vanhat jäsenet Slash, Duff, Matt ja Izzy ovat vuosien varrella tehneet lähes huomiotta jääneitä levyjä, mutta ovat tällä hetkellä pistämässä uutta bändiä pystyyn ja hakemassa laulusolistia.

Guns N' Rosesin discografia:

Appetite For Destruction (1987)
GN'R Lies (1989)
Use Your Illusion I ja II (1991)
The Spaghetti Incident (1993)
Live Era: '87-'93 (1999)

Lue myös:

    Uusimmat