Mainos

Gulf Air kiistää onnettomuuden johtuneen lentäjästä

Persianlahdella tiistai-iltana tapahtuneen lentoturman syy ei vielä ole selvinnyt. Lentoyhtiö Gulf Air on ainakin toistaiseksi kumonnut aiemmin esitetyn väitteen, jonka mukaan turma johtuisi lentäjän tekemästä virheestä.

Gulf Air

143:n ihmisen hengen vaatinutta turmaa selvitellään kansainvälisen asiantuntijaryhmän avustuksella. Bahrainin rannikolla toissapäivänä tapahtuneen lentoturman syyksi on epäilty lentäjän virhettä. Abu Dhabin television mukaan koneen siipi olisi saattanut vahingoittua toisen laskeutumisyrityksen aikana. Surun murtamat omaiset ovat käyneet tunnistamassa onnettomuudessa kuolleita sukulaisiaan. Jopa kokonaisia perheitä menehtyi matkustajakooneen onnettomuudessa toissapäivänä Persianlahdella.

Bahrainin lento-onnettomuus

Lentoturman syy on yhä epäselvä. Abu Dhabin television mukaan lentokoneen ohjaaja teki virheen ensimmäisen laskeutumisyrityksen aikana. Toisella kerralla koneen siipi olisi saattanut iskeytynyt veteen ja vahingoittua. Kolmannella, kohtalokkaalla yrityksellä, kone menetti tasapainonsa ja syöksyi veteen.

Yhdysvaltain laivasto on auttanut etsimään paloja koneesta Persianlahdelta. Koneen mustia laatikoita tutkitaan yhä. Viranomaiset ovat kiistäneet kaikki arvelut siitä, että koneessa olisi ollut vikaa ennen lentoa tai että koneen moottorit olisivat syttyneet tuleen ennen koneen syöksyä. Bahrainin ilmailuviranomaisten mukaan ohjaaja ei läetttänyt minkäänlaista hätäkustua ennen kuin kone syöksyi mereen.

Gulf Air maksaa 143 menehtyneen omaisille heti 25 000 dollarin eli noin 165 000 markkaa korvaussumma. Tieto julkistettiin tiedotustilaisuudessa, jossa oli paikalla monia omaisia. Monet heistä olivat täysin surun murtamia tilaisuudessa, jossa muun muassa kerrottiin onnettomuuden yksityiskohdista.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.