Mainos

Guinea jätti jäähyväiset presidentilleen

Länsiafrikkalaisen Guinean asukkaat jättivät perjantaina jäähyväiset maata pitkään hallinneelle presidentille Lansana Contelle. Vallan ottanut sotilasjuntta puolestaan vetosi kansainvälisen yhteisön tukeen, jotta juntta kykenisi toteuttamaan lupauksensa vaaleista ja elinolojen parantamisesta.

Guineaa 24 vuotta kovin ottein hallinnut Conte kuoli alkuviikosta. Hänkin oli noussut valtaan sotilasvallankaappauksella.

Kymmenettuhannet ihmiset osallistuivat pääkaupungissa Conakryssa järjestettyihin hautajaisseremonioihin. Osallistujien joukossa oli myös naapurimaiden presidenttejä.

Yhdysvallat, EU ja Afrikan unioni ovat kaikki tuominneet sotilasvallankaappauksen ja vaatineet uuden presidentin valitsemista demokraattisilla vaaleilla mahdollisimman pian. Tästä huolimatta sotilasjuntan varapresidentti kenraali Mamadouba Toto Camara vetosi perjantaina kansainväliseen yhteisöön.

Kenraalin mukaan juntta tarvitsee Maailmanpankin ja muiden vastaavien instituutioiden tuen kyetäkseen toteuttamaan lupauksensa kahden vuoden kuluttua järjestettävistä vaaleista, korruption kitkemisestä ja elinolojen parantamisesta.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.