Mainos

Guggenheimin puolustajat järjestäytyivät - Ehrnrooth lupaa rahaa

Guggenheimin taidemuseon kannattajat kyllästyivät mielipideilmaston kielteisyyteen niin, että perustivat ProGuggenheim-ryhmän jakamaan selkeää, suomenkielistä tietoa netissä ja kokoamaan ideoita museon toiminnasta.

- Vastustajat ovat heitelleet tunnepitoisia väitteitä, joilla ei ole faktapohjaa, sanoo toimittaja Tony Ilmoni ProGuggenheimista.

- Kaupungin tiedottaminen on sitä paitsi epäonnistunut, kun taidemuseon hyviä puolia ei ole saatu esille eikä suomalaisia taitelijoita ole otettu mukaan suunnittelemaan alusta asti museon toimintaa, sanoo Ilmoni.

Ryhmässä on viitisenkymmentä henkilöä kulttuurin ja liikemaailman piiristä. Ilmonin lisäksi nimessä ovat julkistaneet muun muassa Arthur Aminoff, Matti Apunen, Jan Fazer, Kaj Forsblom, Raoul Grünstein, Rafaela Seppälä, Petri Tuomi-Nikula, Markku Valkonen.

Lupaa antaa rahaa

Carl Gustaf Ehrnrooth kertoo MTV3:n uutisille lahjoittavansa itse rahaa Helsingin Guggenheim-museolle, jos se päätetään rakentaa. Summaa Ehrnrooth ei halua kertoa, koska hän ei halua manipuloida demokraattista päätöksentekoa.

- Tavoitteeksi asetettu Guggenheimin lisenssimaksun määrä saadaan aivan varmasti kokoon, kertoo Ehrnrooth.

- Me yksityiset lahjoittajat tulemme julkisuuteen kun juridinen sopimus on saatu valmiiksi. Rahan keräämiseen tarvitaan varainhankintalupa eikä sitä voi saada ennen kuin virallinen sopimus hankkeesta on olemassa, kertoo Ehrnrooth.

Carl Gustaf Ehrnrooth on ainoana suomalaisena Solomon R. Guggenheim-säätiön hallituksessa ja istuu ikään kuin kahdella pallilla ja haluaa sen takia olla hienovarainen lausunnoissaan.

Ehrnrooth ei ole huolissaan tuoreiden mielipidetiedustelujen kielteisyydestä.

- New Yorkissakaan ei olla huolestuneita näistä gallupeista, kertoo Ehrnrooth.

Kysymyksenasettelu on ollut niin harhaanjohtava, että se asettaa gallupit omaan arvoonsa. Sitä paitsi tällaiset hankkeet herättävät aina ensin vastustusta.

Ehrnroothia harmittaa myös se, että Guggenheimin selvitysryhmän raportti on ymmärretty väärin:

- Ei se ole mikään juridinen sopimus vaan vain yksi ehdotus.

Guggenheim-säätiön edustajana Ehrnrooth muistuttaa, että Helsingin taidemuseota ei missään tapauksessa haluta ajaa alas, päinvastoin - Vahva taidekenttä tukee myös Guggenheimin toimintaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.