Mainos

Guggenheimin isä: Hyvät ideat eivät kuole

Helsingin Guggenheim-hankkeen isänä pidetty Helsingin taidemuseon johtaja Janne Gallen-Kallela-Sirén sanoo, että tänään tehty päätös keskeyttää museosuunnitelmien eteneminen on raskas pettymys.

- Mutta hölmöhän sitä olisi, ellei näkisi, että asia saattaa päättyä kahteen mahdolliseen tulokseen. Täytyy myös sanoa, että toisin kuin ihmiset, jotka haudataan, hyvät ideat eivät kuole. Ikuisena optimistina katson tulevaisuuteen ja toivon, että Helsinki kehittyy kulttuurikaupunkina sellaista polkua pitkin, jonka takana me kaikki voimme seistä, Gallen-Kallela-Sirén sanoo.

Reilu vuosi sitten, kun hanke esiteltiin, sille hurrasivat Helsingissä niin poliitikot, kaupunkilaiset kuin taidemaailma. Nyt hanke ei päässyt edes valtuuston käsittelyyn.

- Ensirakastumisessa saattaa aina olla sellaista tunteen paloa, joka vie eteenpäin, mutta sitten kun avioliiton ehtoja aletaan neuvotella, erilaiset mielipiteet saattavat nousta pintaan. Tässä kohdassa kaksi hyvin erilaista kulttuuria kohtasi toisensa: suomalainen kuntapolitiikka ja kunnallinen kulttuurilaitos ja toisaalta kansainvälinen museoverkosto oman toimintakulttuurinsa kautta, Gallen-Kallela-Sirén sanoo.

Museojohtaja korostaa, että tämä vaihe on nyt päättynyt, mutta hän ei täysin sulje pois Guggenheimin paluuta.

- Täytyy muistaa, että nyt päätettiin edetäänkö arkkitehtuurikilpaan. Varsinainen päätös museosta olisi tullut vasta seuraavan valtuustokauden aikana. Tämä esitys on päättynyt tähän, mutta olen sitä mieltä, että Guggenheimin näkövinkkelistä Helsinki on edelleen sama kaupunki, kun he päättivät aloittaa tämän selvitystyön.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.