Mainos

"Guggenheim-säätiölle ei tyylipisteitä"

Guggenheim-säätiön tapa hoitaa museohankettaan ei kerää kehuja edes museota kannattaneelta kokoomukselta.

Eilen paljastui, että säätiö oli hakenut työ- ja elinkeinoministeriöltä tukea arkkitehtuurikilpailulleen jo joulukuussa. Haettu tukisumma oli 800 000 euroa.

Helsingin kaupunginhallitus päätti maanantai-iltana myöntää hankkeelle tonttivarauksen Olympiaterminaalin ja Vanhan kauppahallin väliselle alueelle Etelärantaan.

Kaupunginhallituksella ei päätöstä tehdessään ollut tietoa, että Guggenheim-säätiö oli hakenut tukea työ- ja elinkeinoministeriöltä. Myös kaupunginhallituksen kokoomuslaisille tieto valtion tuesta tuli puskan takaa.

Helsingin Kokoomuksen valtuustoryhmä pitää hyvänä, että Guggenheim säätiö vetää työ- ja elinkeinoministeriölle jättämänsä tukihakemuksen pois. Kokoomuksen valtuustoryhmän mukaan hankkeen arkkitehtikilpailuun ei tule käyttää julkista rahoitusta.

"Kilpailu vain yksityisellä rahoituksella"

-Säätiön tyylipisteet ovat nolla. Prosessin läpinäkyvyyden takia on harmillista, että asia nousi esiin päivä päätöksen jälkeen. Olisi ollut läpinäkyvämpää tuoda valtion osuus esiin keskusteluissa ennen päätöstä, Juha Hakola (kok.) arvostelee säätiötä. 

Hakolan mielestä tuen myöntäminen olisi ollut tietoinen riski, jos valtio ensin antaa ison tuen arkkitehtuurikilpailulle ja sitten museota ei edes rakenneta. 

– Päätöksiä tehtäessä tulee olla kaikki tieto. Nyt tietoa valtion tuesta arkkitehtuurikilpailulle ei ollut kun kaupunginhallitus asiasta maanantaina päätti. Käsitys oli, ettei arkkitehtuurikilpailuun käytetä julkista rahaa. Tämän vuoksi on selvää, että hanke voi edetä vain jos kilpailu tehdään yksityisellä rahoituksella, Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Lasse Männistö toteaa.

Guggenheim-säätiön varajohtaja Ari Wisemanin mukaan tuen pois vetämisen taustalla on asiasta Helsingissä käyty poliittinen keskustelu. Säätiö jatkaa arkkitehtuurikilpailun valmistelua. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.