Mainos

Guggenheim kuumentaa taas tunteita: "Poliittista ajanpeluuta"

Guggenheim-taidemuseolle suunniteltu tontinvaraus hyväksyttäneen tänään Helsingin kaupunginhallituksessa. Tämä tarkoittaa, että Guggenheim-säätiö voi aloittaa arkkitehtuurikilpailun valmistelun. Kaupunginhallitus päättää asiasta kello 16 alkavassa kokouksessaan.

Kokoomuksen hallitusryhmän vetäjä Lasse Männistö (kok) sanoo MTV Uutisille, että tässä vaiheessa, kun on kyse ainoastaan tontin varaamisesta, kuuluu asia kaupunginhallituksen päätösvaltaan.

Myös vihreiden hallitusryhmän vetäjä Hannu Oskala (vihr) katsoo, että valtuustokäsittelyä ei vielä tarvita, kun arkkitehtuurikilpailun maksaa Guggnenheim-säätiö eikä pelkkä tontinvaraus sido kaupunkia.

Demarit haluavat tonttivarauksen valtuustoon

Museohanketta vastustavat sosialidemokraatit ovat vaatineet tonttipäätöstä valtuustoon mm. sillä perusteella, että hankkeen rahoitussuunnitelmia ja hallintomallia pitää vielä selvittää lisää ennen kuin päätös tontinvarauksesta tehdään.

Kokoomuksen Lasse Männistö pitää demarien vaatimusta poliittisena pelinä ja ajanpeluuna.

 -Varsinaiset päätökset tontin luovuttamisesta ja museuohankkeeseen mukaan lähtemisestä tehdään luonnollisesti valtuustossa. Arkkitehtuurikilpailun aikana voidaan tehdä Helsingin omat laskelmat museohankkeen taloudellisista ja muista vaikutuksista.

-Uskon, että kaupunginhallitus tekee tänään tällaisen kirjauksen päätökseensä ja kokoomus edellyttääkin, että omat selvitykset on tehtävä ennen ratkaisua museohankkeesta, Männistö sanoo.

Demarien hallitusryhmän vetäjä Osku Pajamäki (sd) on pitänyt  jo päätöstä tontinvarauksesta selvänä viestinä hankkeeseen sitoutumisesta. Pajamäki on myös arvostellut vihreitä epärealististen reunaehtojen asettamisesta.

Vihreät: Keskustakirjasto ennen Guggenheimia

Hannu Oskala (vihr) vastaa, että esimerkiksi Helsingin keskustakirjasto on vihreiden mielestä rakennettava ennen mahdollista Guggenheim-museota, mutta nämä asiat tulevat pohdittavaksi myöhemmin, kun museohanke joko hyväksytään tai hylätään.

Päätös siitä rakennetaanko Guggenheim-museo vai ei, tehtänee Männistön arvion mukaan vuoden 2015 keväällä.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja