Mainos

Guatemala aikoo julistaa mudan hautaaman kylän joukkohaudaksi

Guatemala suunnittelee julistavansa mudan hautaaman vuoristokylän joukkohaudaksi. Virallinen kuolonuhrien määrä on 500, muttta sen odotetaan kaksinkertaistuvan.

Guatemalan hallitus saattaa julistaa Panajabin vuoristokylän joukkohaudaksi. Hirmumyrsky Stanin aiheuttamien rankkasateiden mukanaan tuoma mutavyöry tuhosi kylän viime viikolla ja hautasi sen asukkaat paikoin jopa 12 metrin syvyyteen.

Maan ulkoministerin Jorge Brizin mukaan virallinen kuolonuhrien määrä kylässä oli eilen noin 500, mutta sen odotetaan ainakin kaksinkertaistuvan.

Pelastustyöntekijöiden on pian lopetettava ruumiiden kaivaminen esiin, sillä Guatemalan laki kieltää terveyssyistä kaivamisen, kun 72 tuntia onnettomuudesta on kulunut.

Uhrien määrä Guatemalassa on noussut jatkuvasti. Lisäksi kymmenettuhannet ovat menettäneet kotinsa. Suurin osa Guatemalan uhreista on alkuperäiskansojen asukkaita, jotka elivät Atitlanjärven rannoilla. Alue hautautui maanvyöryjen alle, kun tonneittain mutaa syöksyi alas järveä ympäröiviltä vuorilta.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.