Mainos

Guardian: Nuorille tarjotaan tabletteja – Manchesterissa heräsi huoli

Isossa-Britanniassa on huolestuttu huumekaupasta, joka näyttää vaikuttavan erityisesti lapsiin ja nuoriin, kertoo brittilehti The Guardian.

Manchesterissa 13-vuotias poika tuli sairaaksi eilen iltapäivällä nieltyään tabletin, jotka kutsutaan ”Magic”, eli vapaasti suomennettuna taikuudeksi. Alueella on lyhyen ajan sisällä useita vastaavanlaisia tapauksia.

Viimeisten kolmen viikon aikana nuorille, yleensä 12-13-vuotialle on tarjottu tabletteja, joissa on hauskoja logoja. Tämä on herättänyt alueella kasvavan huolen laittomien ekstaasipillerien myynnistä.

Manchesterin poliisin tutkija Jonh Caven mukaan poliisi yrittää yhä selvittää, mitä huumetta lapsille on tarjottu.

– Tutkinta on alussa ja yritämme yhä selvittää millaista huumetta 13-vuotias poika otti. Joka tapauksessa poika on huonossa kunnossa ja jos joku muu on ottanut huumetta, niin neuvon suuntaamaan sairaalaan, hän sanoo Guardianin haastattelussa.

Poliisi muistuttaa myös, että on vaarallista syödä lääkkeitä, joiden sisällöstä ei ole tarkempaa tietoa.  

Viime kuussa 12-vuotias tyttö joutui sairaalaan nieltyään paikallisessa ostoskeskuksessa "nalletabletteja". Kaksi päivää myöhemmin kaksi 13-vuotiasta pohjoismanchesterilaista sairastui syötyään ekstaasitabletteja. Poliisi on käynnistänyt tutkinnan näistä tapauksista ja yrittää selvittää, mistä nuoret saivat huumeet.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.