Mainos

Guardian: Brittivirkamiehet aikoivat kaunistella energiatietoja

Lehtitietojen mukaan virkamiehet ovat ehdottaneet ministereille "tilastollisia tulkintoja" EU:n asettamista päästövähennyksistä.

Britannian hallituksen virkamiehet ovat kaikessa hiljaisuudessa ilmoittaneet ministereille, ettei maalla ole minkäänlaisia mahdollisuuksia päästä edes lähelle EU:n asettamia tavoitteita uusiutuvan energian käytössä.

Tavoitteiden karatessa käsistä virkamiehet ehdottivat ministereille tapoja kaunistella tilannetta, kirjoittaa sanomalehti Guardian. EU-maat päättivät keväällä nostaa uusiutuvan energian osuuden viidennekseen vuoteen 2020 mennessä.

Brittivirkamiehet totesivat kuitenkin pian, että tavoite on liian kunnianhimoinen. He ovatkin ehdottaneet, että olisi parempi käyttää "tilastollisia tulkintoja päämäärästä" kuin yrittää saavuttaa itse tavoite.

Guardian-lehti on saanut käsiinsä virkamiesten ministereille laatiman muistion, jossa uusiutuvat energialähteet kuten tuuli-, vesi-, aurinkoenergia voisivat vastata mahdollisesti 9 prosenttia kaikesta energiasta vuonna 2020. Tällä haavaa osuus on vain 2 prosenttia.

Euroopan unioni sanoo kohusta huolimatta uskovansa, että Britannia täyttää lupauksensa. Unionin tutkimuskomissaarin Janez Potocnikin tiedottaja Antonia Mochan muistutti myös, ettei EU:n sopimaa 20 prosentin pottia ole edes vielä jaettu yksittäisten valtioiden erillistavoitteiksi.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.