Mainos

Guantanamossa tuomitun rangaistus lieveni

Eilen Guantanamon vankileirillä tuomitun australialaisen David Hicksin vankeusaika lyhenee merkittävästi.

David Hicks

Australialainen David Hicks on tuomittu Guantanamon sotilastuomioistuimessa terrorismin tukemisesta. Seitsemäksi vuodeksi terrorismin tukemisesta tuomittu mies joutuu kärsimään tuomiostaan kuitenkin vain yhdeksän kuukautta.

Syynä tuomion lyhenemiseen on Hicksin ja syyttäjän tekemä sopimus, jonka mukaan kaikki yli yhdeksän kuukauden menevä vankeusaika on ehdollista. Hicks sai sopimuksen tunnustettuaan olleensa al-Qaida-verkoston koulutettavana Afganistanissa, taistelleensa Yhdysvaltain johtamaa liittoumaa vastaan kaksi tuntia syksyllä 2001, myyneensä aseensa taksimaksua varten ja yrittäneensä sen jälkeen paeta Pakistaniin.

David Hicks on ensimmäinen Guantanamossa sotarikoksista tuomittu vanki. Viisi vuotta Kuubassa ollut mies suorittaa tuomionsa kotimaassaan Australiassa. Yhdysvallat lähettää hänet kotiin toukokuun lopussa.

Guantanamon vanki: Minua kidutettiin tunnustamaan

Guantanamon sotilasvankilassa oleva terroristiepäilty sanoo Yhdysvaltojen kiduttaneen häneltä tunnustuksia. Uutistoimisto Reutersin mukaan asia ilmenee eilen julkaistusta kuulustelupöytäkirjasta.

Al-Qaida -epäilty Abd al-Rahim al-Nashiri kertoo myöntäneensä osallisuutensa hyökkäykseen yhdysvaltalaiselle sotalaivalle USS Colelle vain, koska häntä kidutettiin. Samasta syystä hän väittää kertoneensa, että Osama bin Ladenilla on hallussaan ydinpommi.

-He ovat kiduttaneet minua siitä saakka, kun minut vangittiin viisi vuotta sitten. Sanoin nuo asiat vain tehdäkseni heidät tyytyväisiksi, sanoi saudiarabialainen Nashiri.

Yhdysvaltojen tiedusteluviranomaiset epäilevät Nashiria sotalaiva USS Colelle suuntautuneen hyökkäyksen pääarkkitehdiksi ja muista maata kohtaan tehdyistä rikoksista.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.