Mainos

GSM-puheluiden salakuuntelu onnistuu halvalla

Yhdysvalloissa järjestetyssä tapahtumassa tietokonehakkeri on esitellyt, miten voi rakentaa kännykkäpuheluiden salakuunteluun tarkoitetun järjestelmän. Yllättävää on, että salakuuntelujärjestelmän saa kyhättyä kasaan vain noin 1100 eurolla.

Chris Paget esitteli luomustaan yleisölle DefCon-tapahtumassa Las Vegasissa. Hän kehotti yleisöä sulkemaan puhelimensa esityksen ajaksi, jotta he säästyisivät salakuuntelulta.

- Voin kuunnella matkapuhelimien puheluita 1100 euron arvoisella radiolaitteistolla ja kannettavalla tietokoneella, Paget totesi.

- Kännykkä luulee laitteistoani kännykkämastoksi jolloin minä saan pääsyn tehtyihin puheluihin. Aiemmin samanlaiset hyökkäykset olisivat maksaneet miljoonia, mutta nyt se on paljon edullisempaa.

Uutistoimisto AFP kertoo, että salakuuntelulaitteistoon kuuluu antenni ja radiolaitteisto, joka lähettää samanlaista GSM-signaalia, kuin aidot mastot. Kännykät saadaan liittymään täten salakuunteluverkkoon. Puhelut saadaan järjestelmän avulla välitettyä eteenpäin, mutta salakuuntelija pääsee "palveluntarjoajana" kuuntelemaan puheluita välissä.

- Voin kohdistaa salakuuntelun tiettyihin ihmisiin ja voin määrätä vain tietynlaisten puhelimien yhdistyvän verkkooni, Paget totesi.

Pagetin kehittämä järjestelmä ei toimi 3G-verkossa. Hänen mukaansa salakuuntelija voisi kuitenkin luoda häiriötä ja tukkia 3G verkon. Tällöin kännykät joutuisivat turvautumaan haavoittuvampaan GSM-verkkoon.

Hän esitteli häiriölaitteensa, jonka hän oli ostanut 340 eurolla verkosta, sekä häiriövahvistimen, joka oli maksanut 300 euroa

Järjestelmällä voidaan napata kuitenkin vain ulospäin soitettuja puheluita, sillä järjestelmä katkaisee huijaamansa puhelimet oikeiden palveluntarjoajien verkosta. Oikea puhelinverkko ei salakuuntelutilanteessa huomaa salakuunneltuja laitteita verkossaan joten sisäänpäin tulevat puhelut ohjautuvat suoraan vastaajaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.