Mainos

Gryzlov: Venäjän ja Suomen suhteet lämpimät

Venäjän duuman puhemiehen mukaan Suomen ja Venäjän suhteet ovat edelleen ongelmattomat.

Duuman puhemies Boris Gryzlov vakuutti Helsingin vierailullaan, että Suomen ja Venäjän suhteet ovat ystävälliset ja lämpimät. Gryzlov kehui Suomea muun muassa yhteistyön edistämisestä.

Venäjän Helsingin edustuston kakkosmies arvosteli taannoin Suomea epäonnistumisesta sillanrakentajana EU:n ja Venäjän välillä. Puhemies Gryzlov ei kuitenkaan suostunut kommentoimaan tapausta, vaan puhui maiden välisistä suhteista yleisellä tasolla.

Halonen kannustaa Venäjän opiskeluun

Tasavallan presidentti Tarja Halonen toivoo, että Suomessa löydettäisiin keinoja lisätä niin nuorten kuin aikuistenkin kiinnostusta venäjän kielen opiskeluun.

Halonen sanoi Suomi-Venäjä-Seuran 60-vuotisjuhlassa Helsingissä, että venäjän osaamiseen on kasvavaa tarvetta ja kieli myös avaa oven rikkaaseen kulttuuriin, josta suomalaisuuskin on saanut vuosisatojen saatossa runsaasti vaikutteita.

Ystävyysseuran merkkipäivän alla Suomessa on hämmästelty kansainvälisen tutkimuksen tulosta, jonka mukaan suomalaiset suhtautuvat lähes kaikkia muita eurooppalaisia kansoja kielteisemmin Venäjään.

Presidentti totesi juhlapuheessaan kuin kommenttina tutkimustulokseen, että "me suomalaiset olemme totisia ja kriittisiä sekä itseämme että muita kohtaan".

-Uskaltaisin kuitenkin väittää, että olemme myös luotettavia kumppaneita kerran avauduttuamme, hän jatkoi.

Juhlivalta ystävyysseuralta presidentti toivoi erityisesti kykyä herättää nuorten kiinnostusta itäiseen naapuriin.

Juhlan kunniaksi Venäjän presidentti Vladimir Putin on myöntänyt ystävyyden kunniamerkin seuran pääsihteerille Merja Hannukselle ja seuran valtuuston puheenjohtajalle Seppo Sarlundille. Merkki on korkein ulkomaalaiselle annettava kunniamerkki.

Juhlassa merkin luovutti saajilleen Venäjän duuman puheenjohtaja Gryzlov.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 16.04.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.