Mainos

Grinin: Ajatus Suomesta Natossa huolettaa

Venäjän Suomen-suurlähettiläs ilmaisee huolensa Suomen mahdollisesta Nato-jäsenyydestä, mutta korostaa vapaan valinnan merkitystä.

Venäjää huolettaa ajatus mahdollisesta Suomen Nato-jäsenyydestä, mutta Suomi tekee valintansa asiassa vapaasti, sanoo Venäjän Suomen-suurlähettiläs Vladimir Grinin.

Venäjä suhtautui kielteisesti Naton tämänvuotiseen itälaajentumiseen, jossa sotilasliittoon liittyi seitsemän maata, niiden joukossa Viro, Latvia ja Liettua.

-Emme halua teeskennellä. Se, millaisen valinnan Suomi tekee, huolettaa meitä ja toivomme, että meidän näkökantamme otettaisiin huomioon päätöksenteossa, Grinin sanoi. Naapurimaan ratkaisuja ei kuitenkaan haluta Grininin mukaan sanella.

-Venäjä pitää parempana sitä, että Suomi tekee valintansa vapaasti. Hallituksen, parlamentin ja viime kädessä Suomen kansan on tehtävä valinta. Arvelen, että kansa on tarpeeksi viisas, minkä se on monesti osoittanut, ja tekee oikean valinnan, Grinin sanoo.

Venäjän ja EU:n välille kaavailtu viisumivapaus saattaisi Grininin mukaan toteutua mahdollisesti vuonna 2008. Venäjä ei kuitenkaan aio kiirehtiä hanketta turvallisuuden kustannuksella, hän vakuuttaa. Viisumivapaus edellyttää Venäjältä laajoja uudistuksia, muun muassa passien uusimista ja rajavalvonnan parantamista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.