Mainos

Greenspania tulkittu väärin?

Yhdysvaltain keskuspankin edustajien mukaan pääjohtaja Alan Greenspanin viime viikolla pitämää puhetta on tulkittu harhaanjohtavasti.

Greenspan kuulosti Kaliforniassa pitämässään puheessa varsin pessimistiseltä. Hän painotti sitä, että vaikka taantuma on päättymässä, niin Yhdysvaltain taloudella on edessä "merkittäviä riskejä". -Lukuisista rohkaisevista vakaantumista osoittavista merkeistä huolimatta on ennenaikaista päätellä, ovatko talouden kehitystä rajoittavat voimat meillä ja ulkomailla heikentyneet riittävästi vakaan toipumisen ylläpitämiseksi, sanoi Greenspan puheessaan.

Kommentin tulkittiin ennakoivan sitä, että pankki on valmis laskemaan jälleen korkoja keskuspankin tammikuun lopulla olevassa kokouksessa, koska elvyttäminen on yhä tarpeen.

Korkotaso ennallaan?

Washington Post -lehti lainasi tänään nimettömiä keskuspankkilähteitä, joiden mukaan korkotasoa ei ole välttämättä syytä laskea. Lehden mukaan pankin edustajat ovat olleet hämmästyneitä Greenspanin puheen "ylitulkinnasta".

Pankkilähteiden mukaan Greenspanin tarkoituksena oli viestittää, että talouden taantuma päättyy pian, mutta nopeasta elpymisestä ei ole takeita.

Greenspan on yleensä erittäin varovainen sanavalinnoissaan, sillä hänen mielipiteensä heiluttavat markkinoita heti. Washington Postin mukaan pääjohtaja Greenspanin puheen luonnokset olivat optimistisempia kuin varsinainen puhe. Greenspanilla on mahdollisuus selventää näkemyksiään, kun hän puhuu kongressin budjettivaliokunnalle taloustilanteesta ensi torstaina.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.