Mainos

Greenspan varoittaa asuntohintojen romahduksesta

Yhdysvaltain keskuspankin entinen pääjohtaja uskoo hintojen romahtavan Yhdysvaltain asuntomarkkinoilla enemmän kuin on arvioitu. Hintojen romahdus voi olla prosenteissa jopa kaksinumeroinen.

Yhdysvaltain keskuspankin entinen pääjohtaja Alan Greenspan on varoittanut asuntohintojen romahduksesta Yhdysvalloissa. Greenspan arvioi tänään Financial Times -lehden haastattelussa, että romahduksesta tulee jyrkempi kuin moni vielä uskookaan.

Entinen pääjohtaja povaa prosenteissa suurta yksinumeroista tai jopa kaksinumeroista hintojen romahdusta. Hän arvioi myös, että kansallisella tasolla asuntohinnat ovat Yhdysvalloissa laskeneet jo 2-3 prosenttia huipputasosta.

Greenspan varoittelee lisäksi lehden haastattelussa Yhdysvaltain keskuspankkia laskemasta korkotasoa liian nopeasti. Greenspanin mielestä inflaatioriskit ovat nyt kovemmat kuin kaksi vuotta sitten hänen pääjohtajakaudellaan.

Yhdysvaltain keskuspankin uskotaan aloittavan rahapolitiikan höllentämisen tiistain kokouksessaan. Markkinoilla Fedin uskotaan laskevan ohjauskorkoaan ainakin 0,25 prosenttiyksiköllä 5,25 prosentista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.