Mainos

Greenspan rauhoitteli pelkoja öljyn hinnasta

Yhdysvaltain keskuspankin johtaja muistuttaa, että öljyn reaalihinta on edelleen selvästi alle vuoden 1981 huippuhinnan. Hinnan vaikutusta maailmantalouteen vähentää myös energiatehokkuuden paraneminen.

Korkea öljyn hinta vaikuttaa maailmantalouteen huomattavasti vähemmän nyt kuin 1970- ja 80-luvuilla, Yhdysvaltain keskuspankin pääjohtaja Alan Greenspan arvioi Tokiossa.

Greenspanin mukaan öljyn hinnan nousulla on väistämättömiä lyhyen aikavälin vaikutuksia talouskasvuun, mutta öljyn reaalihinta on edelleen pysytellyt selvästi alle vuoden 1981 huippunsa. Samaan aikaan maailmantalouden energiatehokkuus on kasvanut, mikä pienentää öljyn hinnan vaikutuksia, hän järkeili.

Tammikuussa eläkkeelle jäävä Greenspan puhui japanilaisille yritysjohtajille vierailulla, joka oli hänen ensimmäisensä Japaniin viiteen vuoteen.

Öljyn hinta rauhoittui aamulla eilisen rajun nousun jälkeen, kun arviot Karibianmerellä voimiaan kokoavan hirmumyrsky Wilman reitistä kääntyivät Meksikonlahden öljyntuotantoalueilta kohti Floridaa.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.