Mainos

Greenpeacellä mielenosoitus Stora Enson konttorilla

Järjestön mukaan mielenosoituksella protestoitiin Metsä-Lapin hakkuita. Poliisi otti kiinni 11 mielenosoittajaa. Heitä epäillään julkisrauhan rikkomisesta ja niskoittelusta poliisia vastaan.

Ympäristöjärjestö Greenpeace on osoittanut mieltään metsäyhtiö Stora Enson pääkonttorilla Helsingissä. Mielenilmaus alkoi aamukahdeksalta. Paikalla oli parikymmentä mielenosoittajaa.

Aktivistit levittivät konttorin seinälle suuren banderollin. Lisäksi kuusi aktivistia kävi osoittamassa mieltään rakennuksen aulassa. Greenpeacen mukaan mielenosoituksella protestoitiin Metsä-Lapin hakkuita.

Poliisin mukaan sisällä olleet mielenosoittajat olivat kahlinneet itsensä. Poliisi otti aulassa olleet mielenosoittajat kiinni. Lisäksi poliisi kertoi ottaneensa kiinni viisi konttorirakennuksen seiniä ympäröiville telineille kivunnutta aktivistia.

Kaikki 11 kuljetettiin keskustan poliisipiiriin. Heitä epäillään julkisrauhan rikkomisesta ja niskoittelusta poliisia vastaan. Paikalla ollut Greenpeacen metsävastaava Matti Liimatainen kertoo, että mielenilmaus sujui ilman yhteenottoja.

Stora Enso kiistää Greenpeacen väitteet

Metsäyhtiö Stora Enso kiistää ympäristöjärjestö Greenpeacen väitteet siitä, että yhtiö tuhoaisi vanhoja metsiä Metsä-Lapissa. Metsähallitus hoitaa ja hakkaa valtion metsiä alueella, ja Stora Enso on Metsähallituksen suurin asiakas.

- Meidän käsityksemme mukaan kyseiset metsät ovat talousmetsiä. Olemme vaatineet Metsähallitukselta, että pienipiirteiset suojelutarpeet hakkuissa otetaan huomioon. Tämän takia katsomme, ettei Greenpeacen väitteille ole perusteita, toteaa Stora Enson metsäpäällikkö Matti Karjula.

Ympäristöjärjestön mukaan Metsähallitus hakkaa alueella luonnontilaisia ikimetsiä. Greenpeace pitää Stora Ensoa osasyyllisenä hakkuisiin, sillä yhtiö ostaa suurimman osan Metsä-Lapista hakattavasta puusta.

Karjulan mukaan Stora Ensolle on hankalaa, että Pohjois-Suomea ja erityisesti Lappia tässä tapauksessa koskevat metsäympäristöriidat näyttävät jatkuvan.

- Markkinoilla on tällä hetkellä sellainen tilanne, että monet meidän paperiasiakkaat sekä Saksassa että Englannissa vaativat Metsä-Lappi-vapaata sellua tai paperia. Metsäaktivismi on johtamassa siihen, että Suomessa tapahtuvalla demokraattisella prosessilla metsiensuojelussa ei katsota olevan merkitystä, vaan tämmöinen markkinavoima on vaikuttamassa siihen, että metsiä pitäisi suojella enemmän, Karjula toteaa.

MTK:n metsäjohtaja Antti Sahi muistuttaa, että Metsähallituksen hakkuiden vähentymisellä Metsä-Lapissa olisi merkittäviä vaikutuksia myös yksityismetsätalouteen.

- Metsähallituksen maat ovat puuvirtojen kannalta äärimmäisen merkittävät. Jos Metsähallituksen mailta puuvirrat hupenevat, niin teollisuudelle tulee suuri kiusaus lähteä niiltä alueilta pois. Se tarkoittaa myös sitä, että yksityismetsien puumenekki pysähtyy tai heikkenee dramaattisesti, Sahi painottaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.