Mainos

Greenpeace: Venäjän ympäristöhallinto vaikeuksissa

Venäjän Greenpeacen edustajan mukaan Venäjän valtiollisen ympäristökomitean johtajan Viktor Danilov-Daniljanin jääminen pois Euroopan ympäristöministerikokouksesta johtuu kotimaan poliittisesta kriisistä. Greenpeacen Ivan Blokov pitää jopa mahdollisena, että Venäjän hallitus joutuu lähiaikoina eroamaan sisäisten kiistojensa takia.

Blokov on yksi Euroopan ympäristökokoukseen saapuneista entisen Neuvostoliiton kansalaisjärjestöjen edustajista, joiden konferenssimatkan Suomi kustansi. Blokovin mukaan ympäristöasiat ovat Venäjän valtion korkeimmalla tasolla muutenkin heikoissa kantimissa: varsinaista ympäristöministeriötä ei ole, ja valtiollisella ympäristökomitealla on vaikeuksia saada vaikutusvaltaa asioihin.

Esimerkkinä Blokov mainitsee ympäristökomitean puolitoista kuukautta sitten Lukoil-öljy-yhtiölle antaman määräyksen lopettaa laiton öljynporaaminen. Määräyksellä ei Blokovin mukaan ole ollut vaikutusta, ja toiminta jatkuu edelleen. Ympäristöasioille omistautuneista kansalaisjärjestöistä vain osalla on Blokovin mukaan mahdollisuus vaikuttaa. Järjestöt saavat kohtuullisen helposti yhteyden parlamenttiin ja ympäristökomiteaan, mutta tärkeät päätökset tekevään hallitukseen ei pääse vaikuttamaan.

Venäjän nykyhallitusta Blokov pitää lähinnä tuhoisana ympäristölle. Esimerkkinä hän kertoo, että pääministeri Sergei Kirijenko hyväksyi pääministerikautensa alkajaisiksi kemiallisia aseita tuhoavan laitoksen rakentamisen - ilman ympäristövaikutusten arviointia tai edes yksityiskohtaista suunnitelmaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.