Mainos

Greenpeace vaatii ympäristösäädöksiä kaivostoiminnalle

Ympäristöjärjestö Greenpeace vaatii kansainvälisiä säädöksiä raaka-aineiden louhinnalle. Avoimet myrkkyjätealtaat tulisi Greenpeacen mielestä sulkea heti.

Greenpeacen edustaja Andreas Bernstorff sanoi uusimman Romaniassa sattuneen jätealtaan vallin repeytymisen jälkeen uutistoimisto DPA:lle, että avoimia jätealtaita käytetään kaivostoiminnassa maailmanlaajuisesti, mutta varsinkin köyhissä maissa.

Romanian Borsan sinkki- ja lyijykaivoksen jätealtaasta pääsi perjantaina valumaan sinkkiä ja lyijyä sisältävää jätettä. Viranomaiset olivat Greenpeacen tietojen mukaan varoittaneet onnettomuudesta. Onnettomuuden syy oli kolmen pumpun rikkoutuminen. Pumppujen oli määrä säännöstellä jäteveden pinnan korkeutta.

Greenpeacen edustaja vaati myös kullan kaivamisen lopettamista.
-Kultaa ei tarvita maailmassa enää, sanoi Bernstorff. Kullasta menee nykyisin hänen mukaansa 75 prosenttia koruiksi ja varastoon. Kullan erotteluun käytettävä syanidi aiheutti ympäristökatastrofin noin kuusi viikkoa sitten. (Kuvassa syanidin tappamia kaloja Tisza-joesta)

Bernstorf katsoi, että syanidin aiheuttama vaara ei nykykäytännön mukaan ole hallittavissa. Etelä-Afrikassa kokeillaan menetelmää, jossa kulta erotetaan malmista bakteerien avulla.
(STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.