Mainos

Greenpeace syyttää EU:ta laittoman puun käytöstä

Ympäristöjärjestö Greenpeace arvosteli Euroopan unionia Indonesian luonnonsuojelualueilta laittomasti hakatun puun käytöstä.

Ympäristöjärjestö Greenpeace syyttää EU:ta laittomasti hakatun puun käytöstä. Greenpeace järjesti tänään EU:n komission päärakennuksen edessä Brysselissä pienimuotoisen mielenosoituksen, missä se arvosteli unionia etenkin Indonesian luonnonsuojelualueilta laittomasti hakatun puun käytöstä komission Berlaymont-rakennuksessa.

Sen mukaan laittomia materiaaleja on käytetty myös talous-ja sosiaalikomitean uudessa rakennuksessa Brysselissä. Arvostelu Berlaymontin rakennusmateriaalien valintaa vastaan ei ole EU:ssa mitään uutta, sillä kyseinen rakennus jouduttiin sulkemaan vuonna 1991 kun sieltä löytyi asbestia.

Keskellä Brysselin EU-kortteleita seisovaa Berlaymontia on remontoitu siitä lähtien, ja remontin valmistuminen on siirtynyt toistuvasti. Greenpeacen mielenosoittajat väittivät, että heillä on todisteita siitä, että remontissa on käytetty Indonesiasta peräisin olevaa vaneria. Vanerin ovat tuottaneet yritykset, jotka hakkaavat puuta orankien ja Sumatran tiikereiden asuttamista metsistä.

Järjestön mukaan on järjetöntä, että EU samaan aikaan yrittää itse kamppailla laitonta puutavaran tuotantoa vastaan. Komission tiedottaja Arancha Gonzalez sanoi tiistaina tiedotustilaisuudessa, että se on samaa mieltä Greenpeacen kanssa mitä tulee laittomiin hakkuisiin, ja sanoi komission ottavan asian esille Berlaymontin urakoitsijan kanssa.


(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.