Mainos

Greenpeace: Prestige-onnettomuudesta iso lasku Espanjalle

Ympäristöjärjestö Greenpeace arvioi, että Prestige-öljytankkerin uppoamisesta aiheutuneet vahingot saattavat nousta ennätyssuuriksi.

77 000 tonnin öljylastissa seilannut alus upposi vuosi sitten Espanjan luoteisrannikon edustalla.

Onnettomuuden raivaustöiden kustannusten pelätään nousevan jopa Alaskassa vuonna 1989 tapahtuneen Exxon Valdes onnettomuuden kustannuksia suuremmiksi.

-Greenpeacen laskelmien mukaan noin 300 000 lintua on kuollut ja myös merenpohjan eliölajit ovat kärsineet, sanoo tiedottaja Mikael Sjövall.

Greenpeace osoitti mieltään Fortumin pääkonttorin edessä

Kourallinen ympäristöjärjestö Greenpeacen aktivisteja osoitti mieltään ydinvoimaa vastaan energiajätti Fortumin pääkonttorin edustalla Espoossa varhain maanantaina. Mielenosoittajat olivat huolissaan siitä, että Fortum lähtisi mukaan Teollisuuden Voiman suunnittelemaan ydinvoimalahankkeeseen.

Espoon poliisin mukaan mielenilmaus sujui rauhallisesti. Poliisin arvioi, että lentolehtisiä ja tiedotteita oli jakamassa Fortumin edustalla Keilaniemessä noin 15 ihmistä. Greenpeace ilmoitti järjestäneensä samanlaisen tempauksen myös Fortumin Ruotsin, Norjan ja Tanskan toimipisteissä.

Järjestön mielestä investoiminen ydinvoimaan tahraisi Fortumin maineen pahasti, sillä yhtiö on vastikään noussut suurimmaksi ympäristömerkityn sähkön myyjäksi Euroopassa.


(MTV3)

(Huomenta Suomi 10.11.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.